Fruitbier

Fruitbier wordt gemaakt door op het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten begint fruit toe te voegen dat mee kan fermenteren. Traditioneel worden hiervoor steenvruchten gebruikt (kers, perzik, enz.), maar ook framboos, aardbei, banaan en appel zijn mogelijk.

In moderne brouwerijen wordt vaak enkel sap toegevoegd aan het bier. Veel bieren worden bovendien nog gezoet. De naam van een fruitbier kan bestaan uit de naam van het oorspronkelijke bier en het toegevoegde fruit. Bijvoorbeeld kriekenlambiek (Lambiek met krieken), hoewel de naam van het oorspronkelijke bier in de volksmond vaak wegvalt, dus kortweg “kriek”, ook in het Frans.

Chouffe Cherry

In het hart van de Belgische Ardennen ligt Brasserie d’Achouffe. Het verhaal gaat dat in deze kleine brouwerij dappere kabouters unieke speciaalbieren brouwen, zoals de hier uitgelichte Chouffe Cherry. Dit…

Brewski Pineapple Pie

De Brewski Pineapple Pie is een Sour bier van 4% alcohol waarin de tropische zoetheid van ananas en kokos is gecombineerd. Het eindresultaat is dan ook een zachte Berliner Weisse…

Luscombe Cool Ginger Beer

Een licht sprankelende mix van verse biologische Peruaanse gemberwortel, Siciliaanse citroenen en zacht bronwater uit het Engelse Devon. De Luscombe Cool Ginger Beer is een biologisch gember bier van ongeveer…

Lindemans Kriek

Lindemans Kriek? Daar moet je van gehoord hebben! Dit wereldberoemde kersenbier van ongeveer 3,5%  alcohol behoort tot de absolute top onder de Fruitbieren. Dit Belgische bier bevat de aroma’s van…

Delirium Red

Delirium Red  is een verrassend zwaar fruitig bier en wordt gebrouwen door de Belgische Brouwerij Huyghe in Melle. Met een alcoholpercentage van ongeveer 8 procent is het behoorlijk vol en…