Delirium Red


Delirium Red  is een verrassend zwaar fruitig bier en wordt gebrouwen door de Belgische Brouwerij Huyghe in Melle. Met een alcoholpercentage van ongeveer 8 procent is het behoorlijk vol en rijk van smaak. Met zijn dieprode rode kleur, verfrissende zoete en zure smaken is dit een aangename verrassing voor elke bierliefhebber.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,58/5.00

De bieren van Brouwerij Huyghe zijn vooral bekend om het logo van de roze olifant, zo ook die van de Delirium Red. De Delirium Tremens is veruit het populairste bier van de brouwerij. Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Tremens, is daarom de Delirium Argentum uitgebracht. In 2012 heeft de brouwerij geïnvesteerd in nieuwe brouwinstallaties, waardoor de capaciteit is uitgebreid naar 350.000 hl. Hierdoor is de omzet gestegen naar ongeveer 30 miljoen euro per jaar.

De brouwmeesters van brouwerij Huyghe hebben uitgebreid onderzoek gedaan om de Delirium Red op de markt te brengen. Het doel was om een uniek fruitbier op de markt te brengen met een hoog alcoholpercentage.

De Delirium Red bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Suiker
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse en zoete smaak
  • Volle en krachtige smaak
  • Tonen van diverse vruchten
  • Dieprode kleur
  • Rosé kleurige schuimkraag

 

Het eindresultaat is een smaakvol fruitbier met een dieprode kleur en een rosé kleurige schuimkraag.

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Delirium Red wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een het originele olfianten glas van Delirum of een kelkachtig glas. De Delirum Red is een uitstekende begeleider van lekkere zoete of hartige desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

20 punten

Nasmaak

5 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

 

0
Totale score (max 100)

De Delirium Red krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten. Dit bier heeft een frisse en zoetige smaak met een rijk alcoholpercentage van ongeveer 8 procent. Vergis je dus niet in de zwaarte van dit fruitige bier!

Het bier heeft een lichte kersensmaak met tonen van amandel. Doordat je een klein zuurtje proeft in de Delirium Red, wordt het bier wat frisser.

Het fruitige bier heeft verder een mooie dieprode kleure met een zoete rosé kleurige schuimkraag. Het heeft nog niet de top smaak explosie zoals die van de Delirium Tremens, maar het is een leuk alternatief als je een keer iets anders wilt.

Recent Posts