Welk biertje past het beste bij darten?


De keuze voor het beste biertje bij het darten is uiteindelijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Ons advies is om niet meteen te beginnen met een bier die boven de 12% zit. Misschien dat je er beter van gaat gooien, maar het is verstandiger om even rustig op te warmen.

We kennen verschillende biersoorten die vaak populair zijn tijdens het darten in kroegen of sportcafés:

  • Alcoholvrij of alcoholarme bieren: . De meeste alcoholvrije bieren zijn pils, maar er bestaan ook tarwebieren, Ales, IPA’s, Porters, Stouts en Bockbieren die alcoholvrij zijn. Het label alcoholarm wordt in Nederland gebruikt voor een bier dat tot 1,2 procent alcohol bevat. Ideaal dus als jij scherp wilt blijven tijdens het gooien van een 180 score!
  • Licht bier: Lichtere bieren, zoals pilsners of lagers, zijn vaak een goede keuze. Ze zijn verfrissend en gemakkelijk te drinken, wat goed past bij de toegankelijke en sociale sfeer van darten.
  • Amber bier: Een amberkleurige ale of een mildere biersoort kan ook een goede keuze zijn. Ze hebben meer smaakcomplexiteit dan lichte bieren, maar zijn nog steeds toegankelijk en goed doordrinkbaar.
  • Session IPA: Als je van hopachtige smaken houdt, kan een Session IPA een goede optie zijn. Ze hebben een lager alcoholpercentage dan normale IPA’s, waardoor je ze langer kunt drinken tijdens het darten. Pas op dat je niet teveel drinkt, het alcoholpercentage kan verraderlijk zijn.
  • Stout of Porter: Als je de voorkeur geeft aan donkere bieren, kunnen een stout of porter een goede keuze zijn. Denk hierbij aan een goed gevuld glas Guiness. Deze biersoorten hebben rijke smaken en kunnen een interessante aanvulling zijn tijdens het darten.

Een hapje mag natuurlijk niet ontbreken!

Bij het darten passen vaak  gemakkelijk te delen hapjes. Denk hierbij aan een lekker gevuld kaasplankje, nachos met kaas, chicken wings, bittergarnituur of chips.

Zorg ervoor dat je de hapjes aanpast aan de smaakvoorkeuren van je groep en dat ze handig zijn om te delen terwijl er gedart wordt. Het belangrijkste is dat de hapjes de sociale en ontspannen sfeer van het darten aanvullen.

Onthoud dat de beste keuze voor een bier afhangt van je persoonlijke smaak. Door het drinken van een ander bier ga je niet opeens allemaal 180’ers gooien. Het belangrijkste is om te genieten van zowel het darten als het bier dat je kiest. Drink altijd verantwoordelijk en respecteer de regels van het darten.

Recent Posts