Brewski Pineapple Pie


De Brewski Pineapple Pie is een Sour bier van 4% alcohol waarin de tropische zoetheid van ananas en kokos is gecombineerd. Het eindresultaat is dan ook een zachte Berliner Weisse die naar zonneschijn smaakt!

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,61/5.00

Het motto bij deze Pineapple Pie is dan ook:

‘’We kunnen niet genoeg taart krijgen! Meer taart voor de mensen! Deze keer hebben we de tropische zoetheid van ananas en kokosnoot gecombineerd om je een zachtere berliner weisse te brengen, met zonneschijn en mama’s taart in het hart. ‘’

Dit bier wordt gebrouwen door de Zweedse microbrouwerij Brewski. De microbrouwerij is opgericht door de Zweed Marcus Hjalmarsson in Helsingborg. Zijn idee voor het beginnen van een microbrouwerij ontstond in 2013 in Nederland. Na het bezoeken van het bekende Borefts Bier festival kreeg hij het bekende brouwvirus te pakken.

De naam Brewski is vernoemd naar het Canadese jargonwoord voor bier. Wat fascinerend is aan de Brewski is dat ze aanvankelijk begonnen met het brouwen van fruitige bieren met mango, passievruchten en andere tropische lekkernijen, vanwege het gebrek aan toegang tot hop van topkwaliteit. Hierdoor creëren ze bijzondere en hele speciale bieren die goed in de smaak vallen bij bierliefhebbers. Brewski houdt vanaf 2016 een eigen bierfestival, Brewskival genaamd, met ongeveer 50 brouwerijen uit heel Europa en de VS.

Brewski heeft naast een onafhankelijke ambachtelijke microbrouwerij, ook een eigen taproom. Deze taproom bevindt zich in het hart van Helsingborg (Zweden). Deze taproom beschikt over maar liefst 20 bierkranen waar de liefhebbers kan genieten van de handgemaakte brouwsels van Brewski.

Bij Brewski maken ze kwaliteitsbieren die opvallen. Van wereldberoemde fruitige IPA’s tot aan Pastry Sours als klassieke lagers en pilsners.

Niet alleen met bieren onderscheidt de hoofdbrouwer van Brewski zich, ook met eten genaamd ‘’Ramen’’.  Dit is een soort noedelssoep uit Japen. Toen de hoofdbrouwer van Brewski de wereld rondreisde, werd hij verliefd op de combinatie ramen en bier. Hij besloot vervolgens een bestemming te creëren voor heerlijke, authentieke Japanse Ramen. Dus zo ontstond Barski’s!
Eten is de brandstof voor het lichaam en de chef-kok van Barski’s houdt dit geloof centraal bij elke beslissing die hij neemt.

Dus als je bij de taproom een biertje hebt besteld, probeer dan ook eens de overheerlijke ramen van Barski’s uit!

Op naar de ingrediënten van de Brewski Pineapple Pie!

Ingrediënten
Voor het brouwen van de Brewski Pineapple Pie worden o.a. de volgende ingedriënten gebruikt:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwe
 • Haver
 • Ananas & kokos
 • Vanille
 • Melkeiwit
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse en fruitige smaak
 • Aroma’s van tropische ananas en kokos
 • Een goudgelige kleur
 • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Brewski Pineapple Pie geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een bolvormig of tulpvormig glas. De Brewski Pineapple Pie is een uitstekend biertje geschikt voor het lente en zomerseizoen. Dit bier is een uitstekende begeleider van zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Brewski Pineapple Pie krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Pineapple Pie is een heerlijk Sour bier die gelijk opvalt. Het design van het bier doet denken aan een heerlijke ananas taart. Bij het inschenken van dit bier zien we een licht goudgelige kleur met een witte schuimkraag die al vrij snel verdwijnt. In de geur van dit bier nemen we een fruitige en zoete geur waar.

Bij de 1e slok proeven we een verfrissend biertje waarbij de ananas en de kokos goed om de hoek komen kijken. Het bier is heerlijk in balans en zit tussen zurig en zoet in. Ook proeven in de afdronk iets vanille waardoor het een zachte nasmaak krijgt.

Brewski staat heel erg bekend om zijn sour bieren en wij weten nu waarom! De naam van het bier is net als het bier zelf om van te smullen. Geniet van dit (bier) taartje!

Recent Posts