Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholfree Raspberry Sour


De Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholvrij Raspberry Sour is een fruitig alcohol arm bier van 0,5% alcohol. Een rijk en romig alcoholarm zuur bier, gebrouwen met voornamelijk frambozen. Dit bier is te omschrijven als een Berliner Weisse. Deze stijl wordt gekenmerkt door zijn zure en ietwat droge karakter over het algemeen. Het uiterlijk van dit alcoholarme bier valt ook meteen op, roze dus!

Het bier heeft bevat verder veel koolzuur. In het bier proeven we een licht zurige fruitige smaak  maar ook moutig in de nasmaak.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,25/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door een brouwerij uit Tallinn uit Estland. In 2011 kwamen vier Estse bierliefhebbers en hobbybrouwers op het idee om hun krachten te gaan bundelen. Kort daarna kreeg het bedrijf gezelschap van een Schotse meesterbrouwer, Chris Pilkington, die ervaring had bij de Schotse brouwerij Brewdog.

Het eerste Põhjala bier, Öö Imperial Baltic Porter, werd begin 2013 op de markt gebracht en gedurende het grootste deel van dat jaar werden de bieren van Põhjala op contractbasis gebrouwen in de productiefaciliteiten van andere brouwerijen. In die tussentijd bereidde Põhjala zich voor om de eigen brouwerij te openen. De bouw van de eerste brouwerij werd in april 2014 voltooid in de wijk Nõmme in Tallinn.

Sinds 2014 schenkt Põhjala, bieren op vele bierfestivals over de hele wereld – van TCBW georganiseerd door Põhjala in Tallinn, tot Cigar City’s Hunahpu’s Day in Tampa, Florida en Young Master Invitational in Hong Kong.

Eind 2018 is Põhjala verhuisd naar een nieuwe brouwfaciliteit in het historische Estse Noblessner-scheepswerfgebied aan zee in Noord-Tallinn. De Põhjala brouwerij en tapkamer beschikt nu over een Rolec-brouwhuis van 50 hectoliter, ultramoderne laboratoriumfaciliteiten en een tapkamer met 120 zitplaatsen en 24 taps.

De bieren van Põhjala omvatten een breed scala aan bierstijlen, maar met een bijzondere focus op vatrijping en ingrediënten uit de bossen van Estland – evenals meer eigentijdse stijlen. Põhjala exporteert momenteel naar meer dan 30 landen over de hele wereld en naar bijna elk land in Europa.

De Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholvrij Raspberry Sour is bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Tarwemout
 • Havervlokken
 • Speltvlokken
 • Framboos
 • Lactose
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Rosé kleurig
 • Witte schuimkraag
 • Aroma’s van framboos en hop
 • Licht zurige en bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholvrij Raspberry Sour wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6℃ en dit bier te schenken in een IPA of Shaker glas. De Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholvrij Raspberry Sour is een uitstekende begeleider van onder meer salades, visgerechten en zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

25 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

 

0
Totale score (max 100)

De Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholvrij Raspberry Sour krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Een rijk en romig alcoholarm zuur bier, gebrouwen met voornamelijk frambozen. Dit bier is te omschrijven als een Berliner Weisse. Deze stijl wordt gekenmerkt door zijn zure en ietwat droge karakter over het algemeen. Bij het inschenken van dit bier valt meteen het uiterlijk op, roze dus!

Het bier heeft bevat verder veel koolzuur. In het bier proeven we een licht zurige fruitige smaak  maar ook moutig in de nasmaak.

Recent Posts