Virginia Beer Company One Night in the Thicket


De One Night In The Thicket is een Berliner Weisse van 4,9% alcohol en met een zuur tintje. Dit bier is licht aangevuld met Centennial hop en is afgewerkt door het toevoegen van Frambozenpuree. Het bier heeft een robijnrode kleur met een smaakvolle en geurige schuimkraag. Zacht, maar toch aangenaam scherp!

Score BBS:      7,5/10

Untappd:            3,83/5.00

De One Night In The Thicket wordt gebrouwen door de Amerikaanse brouwerij Virginia Beer Company uit Williamsburg. Chris & Robby, medeoprichters van onze brouwerij, ontmoetten elkaar voor het eerst op de universiteit van Williamsburg. Hun tijd samen op de universiteit– samen met een gedeelde passie voor filantropie, avontuur en (natuurlijk) ambachtelijk bier – leidde tot een reis van tien jaar om samen een bedrijf te starten in een gemeenschap die ze koesterden en een gebied waar ze van hielden.

Terwijl hun carrière hen naar andere steden bracht, bleven de vrienden contact houden na hun afstuderen. Na vele lange discussies over craftbeer kwam het idee om samen een brouwerij te openen. Die stap kwam dichterbij de realiteit toen in 2012 toen Chris met zijn vrouw de overstap maakte naar Williamsburg. Robby sloot zich kort daarna aan en de droom om The Virginia Beer Company te openen ging werkelijkheid worden.

Chris zette zijn achtergrond in financiën in om samen te werken met Robby die het voor het zeggen had over marketinginspanningen. Toen ze plannen maakten voor Williamsburg’s tweede microbrouwerij, richtten ze zich ook op het samenwerken met een brouwer die zich kon specialiseren in het helpen creëren van verschillende recepten van hoge kwaliteit. Jonathan trad toe tot de Virginia Beer Company als meesterbrouwer die ervaring had opgedaan bij brouwerijen, zowel groot als klein.

Williamsburg vertegenwoordigd niet alleen de stad die de vriendengroep samenbracht, maar ook de rijke geschiedenis als koloniale hoofdstad van Virginia bood een geschikte locatie voor The Virginia Beer Company. In maart 2016 werd dat een realiteit toen Virginia Beer Co. zijn taproom & biertuin opende op 401 Second Street, waardoor een gebouw dat oorspronkelijk in 1960 werd gebouwd in wat nu bekend staat als Williamsburg’s Edge District, nieuw leven werd ingeblazen. Met twee brouwsystemen, een eigen lab en een state-of-the-art in bliklijn heeft de brouwerij zich sindsdien gericht op kwaliteit, creativiteit en steeds veranderende recepten.

Ze gebruiken hun taproom als verzamelruimte om de doelen waarin ze geloven te ondersteunen, zodat de brouwerij iets terug kan doen voor de gemeenschap waarin ze leven, brouwen en spelen. Naarmate de brouwerij groeit, groeit ook hun steun aan lokale en nationale doelen.

Ingrediënten
Voor het brouwen van de One Night In The Thicket worden o.a. de volgende ingrediënten gebruikt:

  • Water
  • Tarwemout
  • Havervlokken
  • Frambozenpuree
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Aroma’s van framboos en citrus
  • Een robijnrode kleur
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Virginia Beer Company One Night In The Thicket wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas of een IPA glas. De One Night In The Thicket is een uitstekend biertje die zich leent tijdens zomerse temperaturen. Dit bier is verder een uitstekende begeleider van frisse salades of zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingredienten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Virginia Beer Company One Night In The Thicket krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De One Night In The Thicket heeft een frisse zoete smaak met een alcoholpercentage van 4,9 procent. Er zijn diverse aroma’s en tonen te bespeuren van framboos, citrus en het bier kent een zure, maar ook een hoppige smaak.

Het bier heeft een mooie robijnrode kleur, mistig en heeft een aangename hoppige en zoete geur die onder de smaakvolle witte schuimkraag uitkomt.

Een bier die je een keer moet proeven!

Recent Posts