Luscombe Cool Ginger Beer


Een licht sprankelende mix van verse biologische Peruaanse gemberwortel, Siciliaanse citroenen en zacht bronwater uit het Engelse Devon. De Luscombe Cool Ginger Beer is een biologisch gember bier van ongeveer 4,9 procent alcohol.

Score BBS:         6,5/10

Untappd:            3,24/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door de Engelse microbrouwerij Luscombe Drinks te Devon. Van origine zijn de brouwers van dit bier geen echte bierbrouwers, maar maken en verkopen zij meer biologische fruitdranken en tropische alcoholische dranken. Ook staan zij zeer bekend om hun cider dranken.

De geschiedenis van Luscombe gaat ver terug naar het jaar 1087. Sinds dat jaar is het landgoed Luscombe een bijenkorf van landbouwactiviteiten en de Luscombe drankjes zetten het verhaal van de rijke historie voort. Ze maken en perfectioneren hun drankjes op de boerderij sinds 1975.

Luscombe zelf is een oude naam; ‘Hlose’ van het Saksische woord voor ‘vallei van de varkens’, terwijl ‘coombe’ Angelsaksisch is voor ‘korte vallei’. Geïnspireerd door hun rijke geschiedenis, vertegenwoordigt de gevleugelde appel van het logo de vrucht van hun boomgaarden verstrengeld met de vleugels van de engel Gabriël, naar oprichter Gabriel David.

Appels zijn altijd het hart van Luscombe geweest. Cider wordt sinds de twaalfde eeuw ter plaatse geperst en gefermenteerd. Traditioneel werden arbeiders, althans gedeeltelijk, betaald met cider – tot een vrij genereuze van vijf liter in de zomer.

Prachtig zo’n historie natuurlijk. Laten we dit gember biertje eens de loep gaan nemen.

De Luscombe Cool Ginger Beer bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Devon Spring water
 • Biologische rauwe rietsuiker
 • Biologische Siciliaanse citroenen
 • Biologische Peruaanse wortelgember
 • Biologische citroenolie

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Heldere kleur
 • Geen schuimkraag
 • Smaak van appel
 • Zoete smaak
 • Stevige gemberbite

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Luscombe Cool Ginger Beer wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een langwerpig glas of cider glas. Bij het inschenken hoef je het glas niet schuin te houden en bewaar je het laatste deel om de gember goed in het bier te verdelen. Doe je dit niet , dan krijg je een te overheersende gember smaak.

De Luscombe Cool Ginger Beer is een uitstekende bier om in de zomer te serveren. Een smaakvolle salade met kip, vis of geitenkaas past perfect bij dit gember bier.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten 

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

15 punten

0
Totale score (max 100)

De Luscombe Cool Ginger Beer krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 65 punten.

De Luscombe Cool Ginger Beer is fris en fruitig van smaak. Bij de 1e slok proef je lichte tonen van citroen en appel. Langzaam proef je meteen het effect van de Peruaanse gemberwortel wat een uniek effect geeft aan dit bier.

Bij het inschenken van het gemberbier valt ons meteen de handige draaidop op. Met een makkelijke draaibeweging is het bier al te openen. Bij het inschenken zien we eerst een heldere witte kleur met weinig tot geen schuim. Het laatste beetje bewaar je om de gember en citroen goed in het bier te verdelen. Daarmee krijgt het in zijn totaliteit een licht witgroenachtige kleur. Vergelijkbaar met een limoncello.

Het design van het bier verwijst naar de rijke historie van Luscombe. Een biertje wat eigenlijk meer doet denken aan een cider, maar toch een lekkere bite heeft door de gemberwortel uit Zuid-Amerika.

Als je van fruitige biertjes houdt is dit zeker een aanrader!

Recent Posts