Fruitbier wordt gemaakt door op het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten begint fruit toe te voegen dat mee kan fermenteren. Traditioneel worden hiervoor steenvruchten gebruikt (kers, perzik, enz.), maar ook framboos, aardbei, banaan en appel zijn mogelijk.
In moderne brouwerijen wordt vaak enkel sap toegevoegd aan het bier. Veel bieren worden bovendien nog gezoet. De naam van een fruitbier kan bestaan uit de naam van het oorspronkelijke bier en het toegevoegde fruit. Bijvoorbeeld kriekenlambiek (Lambiek met krieken), hoewel de naam van het oorspronkelijke bier in de volksmond vaak wegvalt, dus kortweg “kriek”, ook in het Frans.
Chouffe Cherry
In het hart van de Belgische Ardennen ligt Brasserie d’Achouffe. Het verhaal gaat dat in deze kleine brouwerij dappere kabouters unieke speciaalbieren brouwen, zoals de hier uitgelichte Chouffe Cherry. Dit…
Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholfree Raspberry Sour
De Põhjala Prenzlauer 0 -Alcoholvrij Raspberry Sour is een fruitig alcohol arm bier van 0,5% alcohol. Een rijk en romig alcoholarm zuur bier, gebrouwen met voornamelijk frambozen. Dit bier is…
Rose Hipped Hibiscus Dipped Flower Power Funky Sour
De Rose Hipped Hibiscus Dipped Flower Power Funky Sour van de Flying Dutchman Nomad Brewing Company is een fruitig Sour bier gebrouwen met de Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin hop. Door het…
Brewski Pineapple Pie
De Brewski Pineapple Pie is een Sour bier van 4% alcohol waarin de tropische zoetheid van ananas en kokos is gecombineerd. Het eindresultaat is dan ook een zachte Berliner Weisse…
Virginia Beer Company One Night in the Thicket
De One Night In The Thicket is een Berliner Weisse van 4,9% alcohol en met een zuur tintje. Dit bier is licht aangevuld met Centennial hop en is afgewerkt door…
Luscombe Cool Ginger Beer
Een licht sprankelende mix van verse biologische Peruaanse gemberwortel, Siciliaanse citroenen en zacht bronwater uit het Engelse Devon. De Luscombe Cool Ginger Beer is een biologisch gember bier van ongeveer…
Lindemans Kriek
Lindemans Kriek? Daar moet je van gehoord hebben! Dit wereldberoemde kersenbier van ongeveer 3,5% alcohol behoort tot de absolute top onder de Fruitbieren. Dit Belgische bier bevat de aroma’s van…
Delirium Red
Delirium Red is een verrassend zwaar fruitig bier en wordt gebrouwen door de Belgische Brouwerij Huyghe in Melle. Met een alcoholpercentage van ongeveer 8 procent is het behoorlijk vol en…