VandeStreek Hazy Weekend


De VandeStreek Hazy Weekend is een smaakvolle IPA van ongeveer 6,6% alcohol dat zich laat kenmerken door smaaksensaties dankzij een zacht hopkarakter. Een van de geweldige dingen van het brouwen van bier is dat het zo toegankelijk is. En dat heeft de Utrechtse brouwerij wederom gedaan. De Hazy Weekend is dan ook te omschrijven als een New England IPA.

Score BBS:      7,5/10

Untappd:            3,68/5.00

De Brouwerij VandeStreek huist in Utrecht en is in het jaar 2013 opgericht door de broers Van de Streek. Zoals veel brouwers groot zijn geworden, zijn deze twee broers ook begonnen met het brouwen van bieren in de eigen keuken.

De bieren van vandeStreek zijn net even anders, maar altijd vol beleving en uiteraard vol van smaak. Er wordt gebrouwen wat de brouwers zelf lekker vinden en door deze handelswijze zijn de bieren zeer gevarieerd, van extreem tot heel erg toegankelijk.

In 2016 slaat de nieuwe Hop Art-serie onwijs goed aan en wordt een groot succes. In de Beerwulf Adventskalender 2020 hebben wij hierover een korte review geschreven.

In hetzelfde jaar ontpoppen zich ook de plannen en de uitvoering van de bouw van hun eigen brouwerij. In de zomer van 2016 worden het brouwhuis en de fermentatietanks geheel naar eigen ontwerp besteld. In 2017 is de brouwerij compleet operationeel. Dat jaar groeien ze hard, zowel in biervolume als in aantal medewerkers. Zo werd ook de lancering van de Playground NonAlcoholic IPA is een feit.

De VandeStreek bier Hazy Weekend bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Amarillo hop en andere hoppen
  • Gist

Smaak en kleur

  • Verfrissende smaak
  • Fruitige en hoppige tonen
  • Geelgouden kleur, ietwat mistig
  • Witte schuimkraag
  • Licht bitter maar zacht

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de VandeStreek Hazy Weekend wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De Hazy Weekend is een uitstekende keuze als begeleider van salades, visgerechten of een lekker borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De VandeStreek Hazy Weekend krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75punten.

Bij het inschenken van de Hazy Weekend zien we een mistige goudgelige kleur. Het is mistig, duidelijk ongefilterd en afgewerkt met een zachte witte schuimkraag die lang blijft hangen in het glas.
Bij de 1e slok proeven we direct dat er diverse aroma’s te proeven valt met tonen van fruit en hoppigheid. De afdronk is licht bitter maar erg zacht.

De verrassing in dit bier zit hem met name in het feit dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hoppen die bij elke batch weer anders kunnen zijn. Zo is de Amarillo hop standaard voor 50% aanwezig en worden de overige hoppen aangevuld met de hopsoorten die je op de onderkant van het blikje kunt aflezen. Zo is elke Hazy Weekend een verrassing!

Recent Posts