VandeStreek Playground Non-Alcoholic IPA


De Vandestreek Playground is een intens smaakvolle alcoholarme IPA van slechts 0,5% alcohol dat zich laat kenmerken door smaaksensaties dankzij het gebruik van extra veel hop. Een van de geweldige dingen van het brouwen van bier is dat het zo toegankelijk is. En dat is deze alcoholarme IPA zeker!

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,35/5.00

De Brouwerij VandeStreek bier huist in Utrecht en is in het jaar 2013 opgericht door de broers Van de Streek. Zoals veel brouwers groot zijn geworden, zijn deze twee broers ook begonnen met het brouwen van bieren in de eigen keuken.

De bieren van VandeStreek zijn net even anders, maar altijd vol beleving en uiteraard vol van smaak. Er wordt gebrouwen wat de brouwers zelf lekker vinden en door deze handelswijze zijn de bieren zeer gevarieerd, van extreem tot heel erg toegankelijk.

In 2016 slaat de nieuwe Hop Art-serie onwijs goed aan en wordt een groot succes. In de Beerwulf Adventskalender 2020 hebben wij hierover een korte review geschreven.

In hetzelfde jaar ontpoppen zich ook de plannen en de uitvoering van de bouw van hun eigen brouwerij. In de zomer van 2016 worden het brouwhuis en de fermentatietanks geheel naar eigen ontwerp besteld. In 2017 is de brouwerij compleet operationeel. Dat jaar groeien ze hard, zowel in biervolume als in aantal medewerkers. De lancering van de Playground Non-Alcoholic IPA is dan ook een feit.

De VandeStreek bier Playground Non-Alcoholic IPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Mosaic, Citra en Cascade hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Alcoholarm
  • Oranje kleur
  • Witte schuimkraag
  • Hoppige smaak
  • Licht bitter

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de VandeStreek bier Playground Non-Alcoholic IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De VandeStreek bier Playground Non-Alcoholic IPA is een uitstekende keuze als begeleider van comfyfood, oftewel pizza of patat! Heerlijk!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De VandeStreek bier Playground Non-Alcoholic IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Bij het inschenken van de Playground zien we een diepe en oranjeachtige kleur. Het is troebel, duidelijk ongefilterd en afgewerkt met een fluweelzachte schuimkraag blijft hangen in het glas. Bij de 1e slok proeven we direct dat er diverse aroma’s te proeven valt met tonen van fruit en kruiden.

De geur van dennen, gras, koriander en zelfs oregano dringt diep in je neusgaten binnen. Dan is er ook nog een vleugje mango en lychee te bespeuren.

De body van deze VandeStreek Playground Non-Alcoholic IPA is gemiddeld tot zwaar en indrukwekkend voor een brouwsel zonder alcohol. Het feit dat het ongefilterd is, helpt natuurlijk.

Wij zijn diep onder de indruk van deze Playground. Chapeau VandeStreek!

Recent Posts