Uiltje Brewing Company – Superb-Owl


De Uiltje Superb-Owl is een alcoholarme IPA met slechts 0,2% alcohol. Laag in de alcohol, en een volle indruk, zo omschrijft de brouwerij hun verantwoorde dorstlesser. De Superb-Owl is gebrouwen met diverse hopsoorten en de daarmee gepaarde hoparoma’s zijn afkomstig van de hopsoorten Citra, Nelson Sauvin, Amarillo en Mosaic. De Uiltje Brewing Company heeft met de Superb-Owl een karaktervolle dorstlesser op de markt gezet.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,33/5.00

Wat is de boodschap van deze Superb-Owl?

Het gaat niet om de grootte van de vogel in het gevecht, maar om de grootte van het gevecht bij de vogel. En deze kleine uil heeft een serieus gevecht gehad! Je zou zelfs kunnen zeggen dat we alle Tom Brady’s in de competitie hebben meegemaakt, om een ​​0.2% IPA te creëren die echt smaakt naar een volwassen IPA en niet naar een plas wee pils. Superb-Owl is een gamechanger, vrienden. Een alcoholarm bier dat een superheld-stoot geeft zonder de duizelige nasleep ervan. Of, in de juiste terminologie van American football, geen hersenschuddingprotocol vereist! En met slechts 85 calorieën per blik is deze Superb-owl net zo goed voor linebackers als voor laidbackers die graag kijken naar linebackers die tegen buff projectielen botsen (vreemde mensen, deze fans). Een verfrissend alcoholarme, caloriearme IPA , waarmee je de hele nacht kunt punteren. Dus ja, iedereen is een winnaar in ons IPA-universum. Koel bewaren, vers drinken en Hut-Hut-Hut!

De geschiedenis van de brouwerij is nog vrij jong. De Uiltje Brewing Company, ook wel bekend het Het Uiltje, is een bierbrouwerij uit Haarlem. De oprichter, Robbert Uyleman, kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij Jopen bier. Al snel verdiepte hij zich meer en meer in het brouwen van bier. Zoals elke grote brouwer ooit begon, experimenteerde hij ook vanuit huis met het brouwen van bieren.

In 2016 had de brouwer brouwervaring opgebouwd en honderden bieren geproduceerd die in de eigen Uiltjebar in Haarlem verkrijgbaar waren. De eigen brouwerij volgde al snel en sindsdien wordt er op ambachtelijke wijze bier met een hoop passie en plezier gebrouwen. De brouwerij kent brouwinstallatie die goed is voor ongeveer 8000 hectoliter bier per jaar. Het bier van de Haarlemse brouwerij is ondertussen in meer dan 30 landen wereldwijd verkrijgbaar

De Uiltje Brewing Company Superb-Owl bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Diverse fruitige (hop)aroma’s
  • Citrus aanwezig
  • Lichtgele kleur
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Superb-Owl wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 6 ℃ en dit bier te schenken in Shaker of een IPA glas. De Superb-Owl is een uitstekende keuze als begeleider van vrijwel alle gerechten. Onze voorkeur gaat uit naar een heerlijke frisse salade of een lekkere volle Uiensoep met daarin bier verwerkt.

Zie ook onze Uiensoep met Blond bier.

 

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Uiltje Brewing Company Superb-Owl krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Superb-Owl is een verrassende alcoholarme IPA met volop smaken van hop en citrus. Bij de 1e slok proeven we meteen de citrus en de diverse hopsoorten die zijn gebruikt in dit bier. In de afdronk van deze alcoholarme IPA verschijnt een heerlijke bitterheid. Bij het inschenken zien we een lichtgele kleur met een witte schuimkraag die lang blijft hangen. Een dat voor een alcoholarm bier. Chapeau Uiltje Brewing Company!

Het design van het bier is ook erg creatief bedacht door de brouwerij. In de week van de Amerikaanse SuperBowl mochten wij dit bier voor het eerste proeven en door het gebruik van de (Amerikaanse) hopsoorten geeft het een beetje een Amerikaanse twist eraan.

We zijn aangenaam verrast door dit alcoholarme IPA bier en dit bier wordt dan ook zeker thuis ingeslagen.

Benieuwd naar meer IPA’s van de Uiltje Brewing Company? Probeer dan ook eens de Bird of Prey van deze brouwer.

Recent Posts