Uiltje Brewing Company Bird of Prey


De Bird of Prey van de Uiltje Brewing Company is een karaktervolle India Pale Ale van ongeveer 5,8% alcohol. Smaakvol, maar toch best krachtig waarin het hopkarakter sterk naar voren komt. Diverse aroma’s van verschillende soorten tropisch fruit komt je tegemoet.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,64/5.00

De geschiedenis van de brouwerij is nog vrij jong. De Uiltje Brewing Company, ook wel bekend het Het Uiltje, is een bierbrouwerij uit Haarlem. De oprichter, Robbert Uyleman, kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij Jopen bier. Al snel verdiepte hij zich meer en meer in het brouwen van bier. Zoals elke grote brouwer ooit begon, experimenteerde hij ook vanuit huis met het brouwen van bieren.

In 2016 had de brouwer brouwervaring opgebouwd en honderden bieren geproduceerd die in de eigen Uiltjebar in Haarlem verkrijgbaar waren. De eigen brouwerij volgde al snel en sindsdien wordt er op ambachtelijke wijze bier met een hoop passie en plezier gebrouwen. De brouwerij kent brouwinstallatie die goed is voor ongeveer 8000 hectoliter bier per jaar. Het bier van de Haarlemse brouwerij is ondertussen in meer dan 30 landen wereldwijd verkrijgbaar.

Dat is een knap staaltje brouwkunst!

De Uiltje Brewing Company Bird of Prey bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Donkergouden kleur
  • Aroma’s van tropisch fruit
  • Witte schuimkraag
  • Sterke hopsmaak

 

Het eindresultaat is een fruitige IPA die bomvol citrus, chinook en mosaic hop bevat.

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Uiltje Brewing Company Bird of Prey geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 7 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Uiltje Brewing Company Bird of Prey krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. Dit bier heeft een typische en klassieke IPA smaak. Met tropische tinten en de kenmerkende smaak van Mosiac hop is het bij de 1e slok meteen raak. Heerlijk!

Wanneer we het bier inschenken krijgen we een mooie troebele en gouden kleur te zien. De geur van citrus en diverse soorten tropisch fruit is direct waarneembaar. Het schuim is wit, fris en blijft lang staan hangen.

De afdronk is licht bitter maar o zo aangenaam. De smaak blijft lang op je tong hangen en je neigt al snel naar een volgende slok.

Het design en de naam van het bier is creatief gedaan. Voordat je het bier uitschenkt valt meteen het design van het blik bier op. Een mooi stripverhaal van typisch Uiltje Brewing Company vertelt je over de fictieve oorsprong van bier. Dit bier is een heerlijke prooi voor de IPA fanaten onder ons!

Geniet met deze Bird of Prey!

Recent Posts