La Trappe Puur


Een lichtblond, biologisch en bovengistend Trappistenbier met een mooie stevige schuimkraag.

De geur van dit biobier wordt gekenmerkt door frisse en fruitige aroma’s vanuit de gist, gecombineerd met een bloemige citrus geur uit de hop.

Score BBS:         7,0/10

Untappd:            3,31/5.00

Bij het brouwen van dit Skal-gecertificeerde bier is uitsluitend gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Het resultaat is een toegankelijk, fris en doordrinkbaar trappistenbier van ongeveer 4,5% alcohol met een aangename bitterheid en een milde, droge afdronk.

De brouwerij van de cisterciënzerabdij Koningshoeven van de trappisten in Berkel-Enschot hebben ook van dit biologisch bier weer een pronckstuk toegevoegd aan de rijke collectie.

In deze brouwerij wordt sinds ook 1884 het zogenaamde trappistenbier gebrouwen. De monniken van deze abdij staan aan de oorsprong van de La Trappe Tripel. Zij worden in de volksmond ‘’trappisten’’ genoemd, naar de herkomst van hun orde: het Franse Soligny-La-Trappe. Deze orde kenmerkt zich door soberheid, stilte en de plicht tot liefdadigheid.

Eind 19e eeuw vluchtte een kleine groep trappistenmonniken vanuit Frankrijk naar Berkel-Enschot. Daar, in het hart van Brabant, vonden ze een stuk heide met wat hoeven en een schaapskooi. Dit voormalige buitenverblijf van Koning Willem II – de Koningshoeven – omarmden zij als hun nieuwe thuishaven. Ze stichtten er hun klooster en besloten bier te gaan brouwen. Tot op de dag van vandaag vullen zij hun leven hier met gebed en werk.

De monniken van de Koningshoeven zijn ook de enige trappisten die een bockbier brouwen, geheel volgens de Nederlandse traditie.

De La Trappe Puur bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout (biologisch)
  • Hop (biologisch)
  • Bloemige citrus hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Bloemige smaak
  • Tonen van citrus
  • Goudblouden kleur
  • Stevige witte schuimkraag

 

Het eindresultaat is een een toegankelijk, fris en doordrinkbaar trappistenbier met een aangename bitterheid en een milde maar droge afdronk.

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de La Trappe Puur wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in het originele La Trappe glas of een kelkachtig glas. De La Trappe Puur is een uitstekende begeleider van onder meer gekruide gerechten, vleesgerechten en zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediëntenText

10 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

 

 

0
Totale score (max 100)

De La Trappe Puur krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten. Dit bier heeft een frisse en bloemige smaak met een alcoholpercentage van ongeveer 4,5 procent.

De La Trappe Puurheeft tonen van citrus en fruitige gistaroma’s. De smaak is verfijnde en de afdronk is ietwat bitter. Dit geheel maakt het een lekker doordrinkbaar biologisch bier. De goudblonde kleur in samenhang met de frisse witte schuimkraag maken het tot een mooi geheel.

Met deze biologische variant zet La Trappe zichzelf weer goed op de kaart.  Voor de afwisseling raden wij dit bier dan ook zeker aan!

Recent Posts