Niets is zo lekker als een heerlijk zoet gerecht als een dessert. In deze winterse tijd staan stoofperen vaak op de kerstmenu’s. Niet alleen tijdens kerst is dit een lekker gerecht, maar ook gewoon geschikt voor alle seizoenen.
Laten we eens stoofpeertjes gaan combineren met bier! En niet zomaar een bier, maar een echte winterspecial: N’Ice Chouffe!
De brouwer van onder andere de La Chouffe heeft speciaal voor de winterse dagen, een wintervariant gebrouwen, de N’Ice. Dat is wel nice vonden wij bij BesteBiertje.nl.
In samenwerking met kok Bent hebben wij een heerlijk dessert met bier op tafel geserveerd:
Stoofpeertjes in bier
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten | Hoeveelheid |
Stoofperen | 10 stuks |
Suiker | 250 gram |
Vanillesuiker | 50 gram |
Kaneelstokjes | 2 stuks |
N’Ice Chouffe | 3 flesjes |
Chinese 5 Spice | 1 eetlepel |
Tijm | 4 takjes |
Bereidingswijze
- Schil de peren, haal het klokhuis eruit en leg ze in de pan.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Giet de inhoud van de 3 flesjes N’Ice in de pan.
- Zet de pan op het vuur en verhit de stoofpeertjes totdat ze beetgaar zijn.
- Laat de peertjes zo’n 3 – 3,5 uur in totaal stoven.
- Schep de stoofpeertjes tussendoor af en toe om, zodat het bier er lekker in kan trekken.
Serveertips en bierkeuze
Bij de Stoofpeertjes in Bier hebben wij deze geserveerd bij wat frisse yoghurt, wat honing toegevoegd en een halve stroopwafel in het midden. [Zie foto bovenaan dit bericht]
Als bierkeuze raden wij de Hertog Jan Grand Prestige aan. Dit bier is een heerlijke combinatie met desserts en chocolade. De Hertog Jan Grand Prestige wordt gebrouwen met vier verschillende soorten mout. In de rijpe, volle smaak proef je zowel bittere tonen van chocolade en koffie als zoete tonen van karamel en rozijnen.
Dit bier is dus een perfecte combinatie met onze Stoofpeertjes in Bier.