Uiltje Me, Myself & IPA


De Me Myself and IPA van de Uiltje Brewing Company is een volle en zeer hoppige IPA. Met diverse fruitaroma’s en bitterheid is het een stevige IPA van ongeveer 7% alcohol.

Score BBS:         9,0/10

Untappd:            3,72/5.00

De geschiedenis van de brouwerij is nog vrij jong. De Uiltje Brewing Company, ook wel bekend het Het Uiltje, is een bierbrouwerij uit Haarlem. De oprichter, Robbert Uyleman, kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij Jopen bier. Al snel verdiepte hij zich meer en meer in het brouwen van bier. Zoals elke grote brouwer ooit begon, experimenteerde hij ook vanuit huis met het brouwen van bieren.

In 2016 had de brouwer brouwervaring opgebouwd en honderden bieren geproduceerd die in de eigen Uiltjebar in Haarlem verkrijgbaar waren. De eigen brouwerij volgde al snel en sindsdien wordt er op ambachtelijke wijze bier met een hoop passie en plezier gebrouwen. De brouwerij kent brouwinstallatie die goed is voor ongeveer 8000 hectoliter bier per jaar. Het bier van de Haarlemse brouwerij is ondertussen in meer dan 30 landen wereldwijd verkrijgbaar

De Uiltje Brewing Company Me, Myself & IPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Diverse fruitige aroma’s
  • Hopsmaak erg sterk
  • Donkergouden kleur
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Me, Myself & IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 8 ℃ en dit bier te schenken in Shaker of een IPA glas. De Me, Myself & IPA is een uitstekende keuze als begeleider van vette vis, gekruide gerechten, vleesgerechten en zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

65 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Uiltje Brewing Company Me, Myself & IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 90 punten.

De Me, Myself & IPA is een stevige IPA met smaken van hop en citrusvruchten. Bij de 1e slok proeven we meteen de citrus en de zwaar hopsmaak. In de afdronk van deze IPA verschijnt een heerlijke bitterheid. Bij het inschenken zien we een donkergouden kleur met een smaakvolle witte schuimkraag die lang blijft hangen. Met een alcoholpercentage van  7% alcohol is het  een behoorlijke stevige IPA die een vol mondgevoel geeft.

Benieuwd naar meer IPA’s van de Uiltje Brewing Company? Probeer dan ook eens de Bird of Prey van deze brouwer.

Recent Posts