Brouwerij ‘t IJ Paasij


De Paasij is een licht amberkleurig lente bockbier van 7% alcohol. Een zacht maar ook een fris bier. Kruidig en fruitig zijn dan ook de hoofdrolspelers in dit bier van Brouwerij ’t IJ. De koriander en zoethout in dit lentebier geven het een speciaal karakter. Ideaal voor het paasweekend!

Score BBS:      7,5/10

Untappd:            3,55/5.00

Brouwerij ‘t IJ is een Amsterdamse brouwerij waar uitsluitend speciaalbieren gebrouwen worden. De brouwerij is gevestigd in het oosten van de stad. Het bier wordt op twee locaties gebrouwen. Aan de Funenkade, naast Molen de Gooyer, worden alle tapbieren van de brouwerij gebrouwen. Op deze locatie bevindt zich ook het proeflokaal van de brouwerij. In de tweede brouwerij aan het Zeeburgerpad worden alle flesbieren gebrouwen. De totale capaciteit van de twee locaties is zo’n 22000 hectoliter per jaar. In ‘t Vondelpark is sinds 2019 het tweede proeflokaal gevestigd: Proeflokaal ‘t Blauwe Theehuis.

De brouwerij staat ook vooral bekend om hun populaire witbier: ’t IJ Wit

Voor het brouwen van de ’t IJ Paasij worden o.a. de volgende ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Gerstemout
 • Korianderzaad
 • Zoethout
 • Hop
 • Gist

Het eindresultaat is een verfrissend lentebier met kruidige en fruitige tonen!

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Kruidige en fruitige tonen
 • Licht bittertje maar zachte afdronk
 • Mooie lichtamber en goudachtige kleur
 • Een stevige witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de ’t IJ Paasij wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Paasij is een uitstekende begeleider van onder meer salades, kip en gevogelte, visgerechten, en vooral paaseieren!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De ’t IJ Paasij krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten. Dit lentebockbier heeft een frisse maar ook kruidige en fruitige smaak met een alcoholpercentage van 7 procent.

Als we het bier inschenken zien we een mooie licht amber, maar ook goudachtige kleur waarbij er zich een stevige witte schuimkraag vormt. De geur van kruiden is dan ook goed waarneembaar in dit bier.

Je proeft echt tonen van koriander en zoethout in dit biertje. Goed doordrinkbaar met een fris en kruidig karakter.

Het design van het bier is erg leuk bedacht en past helemaal bij het voorjaar! Geniet met deze Paasij!

Recent Posts