BierBrownies


Chocolade en bier gaan goed samen, maar nog beter als je er een Brownie samen van maakt! 

Een smeuïge Brownie waar je lekker van kan gaan genieten op de zondagochtend. Of als een snack tussendoor. Serveer er een lekker bijpassend bier bij en het is helemaal perfect!

BesteBiertje.nl heeft voor jullie een heerlijk recept van chocolade brownies uitgedacht en daarin een heerlijke klassieker in verwerkt:

 

BierBrownies met Leffe Bruin

Ingrediënten

Hoeveelheid

Leffe Bruin

15 cl voor het beslag

Pure chocolade

300 tot 350 gram

Donkere bastardsuiker

250 gram

Eieren

3 stuks

Vanille extract

1,5 theelepel

Bloem

100 gram

Ongezouten roomboter

250 gram

Bakpoeder of Baking Soda

2 theelepels

Bereidingswijze

  1.  Zorg dat de ingrediënten allemaal op kamertemperatuur zijn.
  2. Pak een taartvorm of bakblik en vet deze goed in met wat roomboter.
  3. Bekleed vervolgens met bakpapier.
  4. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
  5. Zet een klein pannetje met water op het vuur zodat het water kookt.
  6. Maak van de chocolade kleine blokjes (als je een reep hebt) en doe deze in een kom die hittebestendig is.
  7. Zet de kom met de chocolade boven het pannetje met water. Zorg ervoor dat de kom niet in aanraking komt met het water. (Tip: de helft van het pannetje met water vullen).
  8. De chocolade smelt vanzelf door de stoom. Goed roeren en voilà, je hebt chocolade au bain-marie gemaakt!
  9. Laat vervolgens de chocolade wat afkoelen.
  10. Mix de ongezouten roomboter met de basterdsuiker en eieren. Daarna meng je de bloem, baking soda/bakpoeder en de vanille extract erdoor.
  11. Na het mixen, pak je de gesmolten chocolade erbij en giet je dit bij het beslag.
  12. Open een flesje Leffe Bruin (ongekoeld) en giet ongeveer 15cl bij het beslag in.
  13. Vervolgens je mix je het beslag nog even goed door voor 2 minuten.
  14. Giet het beslag in de bakvorm.
  15. Bak je bierbrownies in 50 tot 60 minuten gaar. Af en toe controleren met een satéprikker of het deeg goed gaar is.
  16. Laat je bierbrownies goed afkoelen en daarna is het smullen geblazen!

Serveertips en bierkeuze

Bij de BierBrownies hebben we een Leffe Bruin gebruikt voor het beslag.  De Leffe Bruin heeft een zachte, diepbruine kleur, een perfecte balans tussen een licht bittere smaak en een zweem van karamel. Dankzij een vleugje koffie en chocolade valt dit bier nog meer in de smaak en geeft het een extra dimensie aan je beslag van de BierBrownie.

Dit bier is zeer geschikt om te drinken naast het eten van je overheerlijke BierBrownie. Gebruik hiervoor het restant wat je over hebt gehouden van het flesje. Genieten!

*Wat ook lekker is bij deze BierBrownies is een Stout bier of gewoon lekker een bakje koffie of een kop thee.

Recent Posts