Yeastie Boys Bigmouth Session IPA


De Yeastie Boys Bigmouth is een Session IPA van 4,4% alcohol die wordt gebrouwen met sappige Zuid-Pacifische hop uit Nieuw-Zeeland. De Bigmouth is een licht doordrinkbaar bier die een lichtgouden kleur kent met een stevige en smaakvolle witte schuimkraag. Een verfrissend biertje dat net zo thuis is op het strand of in je eigen tuin.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,54/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door Yeastie Boys uit Nieuw-Zeeland. Het is een onafhankelijke brouwerij gevestigd in Wellington en vrienden Stu McKinlay en Sam Possenniskie hebben het opgericht in 2008. De naam van de brouwerij is een toneelstuk die is afgeleid van de bekende band Beastie Boys. Yeastie Boys heeft een selectie van drie reguliere bieren die ze het hele jaar door produceren, en produceren ook een beperkte release van verschillende seizoensbieren die ze elk voorjaar, zomer, herfst en winter uitbrengen. Niet alleen in Nieuw-Zeeland brouwen zij hun bieren, ook hebben zij brouwerijen in Australie en in het Verenigd Koninkrijk.

Yeastie Boys matchen hun bieren met muziek, films, plaatsen of mensen.

Ingrediënten
Voor het brouwen van de Yeastie Boys Bigmouth Session IPA worden o.a. de volgende ingedriënten gebruikt:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwe
 • Haver
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Verfrissende smaak
 • Aroma’s van citrus en hop
 • Zachte afdronk
 • Een goudgelige kleur
 • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Yeastie Boys Bigmouth Session IPA geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De Bigmouth Session IPA  is een uitstekend biertje geschikt voor alle seizoenen. Dit bier is een uitstekende begeleider van gerechten zoals frisse salades, barbecue gerechten en lichte desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Yeastie Boys Bigmouth Session IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Bigmouth is een extra bleek, ongefilterd hoppig IPA bier met tropische en witte wijntonen van de geteelde Nieuw-Zeelandse hop. Bij de 1e slok geeft het een heerlijk mondgevoel waarbij de tarwe en haver prettig aanwezig zijn in combinatie met de hopsmaak. De afdronk van dit bier is zacht en ietwat droog in plaats van bitter. Al met al is het een heerlijk fris doordrinkbaar biertje.

Bij het inschenken van dit bier zien we een goudgelige kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur nemen we tropische en hoppige aroma’s weer. Het design van het bier is typisch Yeastie Boys aangezien zij hun bieren matchen met muziek, films, locaties en mensen.

Recent Posts