Wolfscraft Brutal Alkoholfrei


De Wolfscraft Brutal Alkoholfrei wordt gebrouwen door de Duitse brouwerij Wolfscraft en is een fris en hoppig alcoholvrij bier. Het bier kent een zacht karakter met een fruitige body en een subtiele afdronk.

Score BBS:         7,0/10

Untappd:            3,36/5.00

De geschiedenis van de Duitse brouwerij uit München begint met een welkbekend fenomeen. Je zit gezellig bij elkaar, je hebt verschillende bieren op (of juist teveel) en de bieren beginnen allemaal hetzelfde te smaken. De drie oprichters van Wolfscraft vonden dat het anders moest. Het bier moet zijn als een wolf die zich niet aanpast aan de omgeving. Het bieridee werd omgezet naar een missie en volgens die missie worden op de dag van vandaag  klassieke Duitse bieren gebrouwen met een moderne twist dat zich kenmerkt door vele vakmanschap, bronwater uit de Alpen en gebruik te maken van regionale basis ingrediënten.

De wolf is het symbool van verzet tegen uniforme bieren!

De Wolfscraft Brutal Alkoholfrei bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Alpenbronwater
  • Beierse gerstmout
  • Rijke aromahoppen
  • Gist

Smaak en kleur

  • Fris en dorstlessende smaak
  • Donkengouden kleur
  • Vleugjes van citrus en grapefruit
  • Witte schuimkraag

 

Het eindresultaat is een fris alcoholvrij bier die toch smaakvol is en doordrinkbaar dankzij prikkelend citrus met een zachte afdronk.

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Wolfscraft Brutal Alkoholfrei  wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier rechtstreeks te drinken uit de fles.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

5 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Wolfscraft Brutal Alkoholfrei krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten. Dit bier heeft een frisse smaak. Dit maakt het een lekker doordrinkbaar biertje en heerlijk op een zomerse dag op het terras als je de BOB bent.

Wanneer we het bier inschenken krijgen we een mooie gouden kleur te zien. De geur van citrus is direct waarneembaar. Het schuim is redelijk wit en is lekker fris. De schuimkraag verdwijnt wel snel.

De vleugjes van grapefruit geven een lekker speels effect aan het alcoholvrije bier en de afdronk is aangenaam. Wel een beetje waterig, maar voor een alcoholvrij bier is het toch wel lekker.

Het design en de naam van het bier is leuk bedacht. Je bent namelijk benieuwd naar de inhoud. Bij dit bier wordt je niet teleurgesteld als je zin hebt in een alcoholvrij bier.

Recent Posts