Whirl Domination – To Øl


De Deense Whirl Domination is te omschrijven als een Hazy IPA van ongeveer 6,2% alcohol. Het bier is gebrouwen met Idaho 7, Simcoe, Mosaic en Citra hop. De brouwers van To Øl hebben de hop tot het uiterste gedreven en zoveel mogelijk aroma in deze frisse IPA te stoppen. Drink het en omarm de toekomst is het motto van dit bier!

Score BBS:      8,5/10

Untappd:            3,81/5.00

To Øl begon in 2005 als een thuisbrouwproject en werd in 2010 door de vrienden Tore Gynther en Tobias Emil Jensen als nomadbrouwerij opgericht. Dat houdt in dat ze nog geen vaste eigen brouwerij hadden en hun brouwsel brouwden in een huurbrouwerij. Het brouwen van bieren vond op dat moment voornamelijk bij De Proefbrouwerij in België plaats.

In 2016 opende To Øl de brouwerijpub “BRUS” in de wijk Nørrebro in Kopenhagen. Het is een gecombineerde bar, winkel en restaurant met een eigen brouwerij. Bieren die in de brouwerij worden geproduceerd, worden ook ter plaatse ingeblikt en gedistribueerd onder de merknaam “To Øl CPH”. Een tweede BRUS-bar opende in 2017 in Oslo, Noorwegen.

In 2020 startte de productie in de eigen brouwerij, bekend als “To Øl City”, in Svinninge, Denemarken. De brouwerij beslaat meer dan 26.000 vierkante meter in een oude fabriek in Beauvais. To Øl City is ook een ambachtelijk drankcentrum. Geweldige ambachtelijke drankenproducenten, die voorheen beperkt waren door ruimte en middelen, kunnen een thuis maken in To Øl City en met de brouwerij samenwerken om de lat voor grote biergiganten exponentieel hoger te leggen. Het wordt een collectief van de meest getalenteerde ambachtelijke drankenproducenten in Denemarken en ze hosten zelfs ook al al ciderproducenten, kombucha brouwers en rum distilleerders.

De Whirl Domination van de Deens brouwerij To Øl is de eerste IPA die is gebrouwen in het nieuwe en glimmende brouwerij van To Øl in Svinninge.

De To Øl Whirl Domination bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Haver vlokken
 • Tarwe
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Gelige mistige kleur
 • Witte schuimkraag
 • Smaakexplosie van hop en fruit
 • Lichte maar zachte bitterheid

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de To Øl Whirl Domination wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De Whirl Domination is een uitstekende begeleider van onder meer frisse salades, visgerechten of een lekker gevuld borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

65 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

0
Totale score (max 100)

De To Øl Whirl Domination krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

Dat de Deense brouwerij To Øl bekend staat om haar fantastische bieren is dan ook helemaal waar!
Bij het inschenken van deze hazy ipa zien we een gelige en mistige kleur met een romige witte schuimkraag. De geur van dit bier is heerlijk en nodigt je dan ook direct uit om te gaan proeven.

Bij de 1e slok proeven we dan ook een frisse ipa waarbij de fruitige en hoppige tonen vooral opvallen. De afdronk is zacht maar licht bitter wat je mag verwachten van een hazy ipa. Een heerlijk bier om van te genieten is deze Whirl Domination.

Mag ik er nog één?

Recent Posts