Warsteiner Brewers Gold


De Warsteiner Brewers Gold is te omschrijven als een ongefilterde pilsener (oftewel Kellerbier). Het bier is gebrouwen volgens het klassieke Duitse Reinheitsgebot uit 1596. Dit bier heeft een vleugje karamel en honing en een uitgebalanceerde smaak dankzij de toegepaste hop: de Brewers Gold.
Een Pilsener met een gouden randje!

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,09/5.00

In de intro van dit bier gaven we het al aan, de Warsteiner Brewers Gold is een typisch Duits Kellerbier. Kellerbier (in de Duitse volksmond ook wel Zwickelbier genoemd) is een biersoort uit Duitsland. Het is een ongefilterd troebel bier (Duits: Naturtrüb) dat zowel van hoge gisting als van lage gisting kan zijn.

Dit bier wordt kort na het gistingsproces aangeboden zonder lagering zodat weinig koolzuurgas in het bier aanwezig is. Nadeel hieraan is dat het bier beperkt houdbaar is en kan het best vers van de tap gedronken worden.

Speciaal voor de Brewers Gold editie heeft Warsteiner flink uitgepakt. Warsteiner presenteert deze aan het publiek met een avontuurlijke Brewers Gold Hop-Hut. De Brewers Gold heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige hopsoort waarmee dit speciaalbier wordt gebrouwen. De Warsteiner Brewers Gold Hop-Hut evenaart de hoogte van échte hopranken. Dit 4 meter hoge platform is uitgerust met een eigen Hop-Tub en een bierdouche. De privé roofhopbar biedt uitzicht over het East Nomads terrein waar je kunt genieten van jouw bier ontbijtje en verschillende verfrissende Warsteiner bierspecialiteiten. Deze biervakantie is te boeken van mei tot en met september.

Nieuwsgierig geworden? Kim Kötter en Jaap Reesema zijn er al fan van!

Warsteiner

De Warsteiner Brauerei (Warsteiner Brauerei Haus Cramer KG) (of kortweg: Warsteiner) is een brouwerij in het Duitse Warstein in de streek Sauerland.

De brouwerij zag het levenslicht in 1753  en werd opgericht door de Duitse familie Cramer. In 1927 werd bij de brouwerij een koude mineraalwaterbron ontdekt, die sindsdien voor de productie van het bier gebruikt wordt. In het jaar 1986 deed Warsteiner, op kleine schaal, zijn intrede in Nederland De brouwerij behoort sinds 2013 tot de top-40 van grootste brouwerijen ter wereld.

De brouwerij ligt ongeveer 2,5 km ten zuiden van het stadje Warstein en heeft een eigen goederenspoorlijn met rangeerstation. Het bedrijf is op werkdagen voor publiek te bezichtigen en brouwerij is het bezoeken meer dan waard. Hierbij maakt men onder andere met een speciaal treintje een rondrit over het terrein van de brouwerij, waarbij men ook door de brouwerij zelf rijdt. Hierbij wordt via schermen in het treintje informatie gegeven over de processen van het bierbrouwen.

De Warsteiner Brewers Gold bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Hopextract
  • Gist

Smaak en kleur

  • Zachte smaak
  • Ambergoudachtige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Tonen van fruit en karamel
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Warsteiner Brewers Gold wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. Dit goud van Warsteiner is een uitstekende begeleider van verschillende gerechten die van de BBQ komen of combineer het met een heerlijk stoofpotje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Warsteiner Brewers Gold krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Deze speciale editie van Warsteiner doet je denken alsof je goud in de handen hebt. Bij BesteBiertje.nl hebben we dit biertje (uit fles) getest tijdens een warme en zonnige dag.

Bij het inschenken van dit Kellerbier zien we een mooie en diepe ambergoudkleurige kleur met een stevige witte schuimkraag. Qua design maakt de kleur van het bier al heel veel goed.

We ruiken een wat moutige, hoppige en zoete geur in het bier en bij de 1e slok komen deze elementen dan ook helemaal terug. Lichtfruitig en karamel zijn dan ook goed te proeven. De afdronk vinden wij zacht, maar toch ook licht bitter. De smaak van het bier blijft echter niet heel lang hangen, wat wij wel jammer vinden. Het goud van de brouwer verdwijnt al snel in je mondgevoel.

Over het algemeen is het wel een bier die goed doordrinkbaar is. Vers van de tap zal het bier ongetwijfeld lekkerder smaken dan uit de fles.

Recent Posts