Vliegend Varken


Het Vliegend Varken van de Belgische Brouwerij Wolf is een Blond bier van hoge gisting. Dit bier van 9% alcohol  heeft langer gerijpt en dat proef je dan ook direct. Met aroma’s van banaan en zoet fruit heeft het een subtiel smaakpalet. Drink dit bier niet te snel, aangezien het hoge alcoholpercentage van dit bier verraderlijk kan zijn voor een blond bier.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,54/5.00

Brouwerij Wolf (voorheen Brouwerij Lupus) is een brouwerij in Aarschot (België). De oprichter van deze brouwerij bezocht in 2003 de Brouwerij van Achouffe en raakte geboeid door de ambacht die bij het brouwen kwam kijken. Gewapend met een starterskit, volgde een brouwcursus en ging aan het brouwen in zijn eigen garage. Zijn brouwsels werden geleidelijk steeds beter, waarna het idee kwam om een eigen brouwerij te beginnen. Samen met drie anderen werd op 13 mei 2008 Brouwerij Lupus opgericht in Begijnendijk. De naam betekent wolf in het Latijn en verwijst ook naar Humulus Lupulus, de Latijnse benaming voor hop.

De Wolf-bieren zijn Vlaams-Brabantse streekproducten.  

De Wolf Vliegend Varken bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Gouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Tonen van banaan en zoet fruit
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Wolf Vliegend Varken wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur tussen de 8 en 10 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. Het Vliegend Varken is een uitstekende begeleider van vleesgerechten, visgerechten en zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Wolf Vliegend Varken krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Het Vliegend Varken van brouwerij Wolf is een krachtig blond bier. Bij de 1e slok proeven we direct een smaak van licht en zoet fruit waarbij ook een banaanachtige smaak boven komt drijven. Het bier tintelt lekker op de tong na en ook in de afdronk blijft de smaak lang hangen.

Bij het inschenken zien we een mooie gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. Het design van brouwerij Wolf is erg creatief bedacht. Hoewel de naam van de brouwerij anders doet vermoeden hebben ze er toch een leuke twist aan gegeven.

Dit bier heeft verder een hoog alcoholpercentage voor een blond bier, waarbij je wel even goed de tijd voor moet nemen.

Recent Posts