Victoria Strong Blonde


De Victoria Strong Blonde is een sterk blond verfrissend bier van 8,5% alcohol en wordt gebrouwen door Anheuser-Busch InBev in Leuven. Dit bier kenmerkt zich met een subtiele bitterheid en een ietwat droge afdronk. De fruitige toetsen in dit bier zijn afkomstig van de drie hop variëteiten, waaronder de edelhop Saaz en Fuggle hop.

Score BBS:         7,0/10

Untappd:            3,37/5.00

Anheuser-Busch InBev SA/NV (afgekort als AB InBev) is het grootste bierbedrijf ter wereld. Het had maar liefst 200 merken voorafgaand aan de fusie met SABMiller op 10 oktober 2016. [De gecombineerde entiteit ABInBev/SAB Miller heeft vanaf januari 2017 meer dan 400 biermerken gezamenlijk. De Victoria Strong Blond is dus één van deze merken.

Wat is nu het verhaal achter dit bier?
Victoria wordt gebrouwen ter ere van de overwinning in het jaar 1695 van de aartsengel Sint-Michiel, beschermheilige van Brussel en verdedigt het eeuwenoude Belgische erfgoed met zijn natuurlijke ingrediënten met tweede gisting op fles. Voor de kleur selecteerde de brouwers een fijne rijst die verantwoordelijk is voor de pure smaak en de mooie heldere gouden kleur.  

De Victoria Strong Blonde bevat de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Rijst
 • Vloeibare suiker
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Verfrissende smaak
 • Subtiele bitterheid
 • Droge afdronk
 • Gouden kleur
 • Witte schuimkraag
 • Fruitige toetsen

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Victoria Strong Blonde wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 9 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas of Teku glas. De Victoria Strong Blonde is een uitstekende begeleider bij gerechten zoals frisse salades, BBQ-gerechten of streetfood.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Victoria Strong Blonde krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten.

Dit bier zagen we toevallig in de schappen van de plaatselijke Jumbo supermarkt liggen. De aanblik en de naam van dit bier doet erg klassiek aan. Toen we de achterkant van het etiket bekeken zagen we dat dit bier wordt gebrouwen bij de biergigant Anheuser-Busch InBev. Op de gok toch maar dit bier meegenomen.

Bij het inschenken van de Victoria zien we een mooie helder gouden kleur en een stevige witte schuimkraag. In de geur is dit bier ietwat moutig, maar ook citrus nemen we waar. Bij 1e slok proeven we een verfrissend bier waarbij fruitige tonen te bespeuren zijn. De afdronk is licht bitter en ietwat droog.

Cheers!

Recent Posts