Vedett Extra Blond


Blondjes hebben meer lol zegt men, maar volgens de brouwer is de Vedette Extra Blond nog veel leuker zelfs!

De Vedett is een blond premiumbier met een alcoholgehalte van ongeveer 5,2%.

Score BBS:          6,0/10

Untappd:            3,27/5.00

Dit Belgisch bier wordt gebrouwen in de brouwerij Duvel Moortgat. Die naam zal jullie vast iets zeggen, want ook het bekende speciaalbier Duvel wordt gebrouwen door deze brouwerij.

De brouwerij leverde in de loop van de 20e eeuw meerdere betere, premium pilsbieren, gezamenlijk aangeduid als ’’Exportbieren’’. Eén daarvan, sinds 1945 gebrouwen, krijgt in 1965 de naam Vedett.

Vanaf 2003 activeert en verjongt de brouwerij de marketing rond het bier. Vedett Extra Blond verovert een prominentere plaats naast de Duvel in het assortiment.

Voor het brouwen van de Vedett Extra Blond worden o.a. de volgende ingrediënten gebruikt:

  • Water
  • Gerstemout
  • Havermout
  • Griesmeel van rijst (20%)
  • Gist
  • (Saaz)Hop

 

Het eindresultaat is een frisse dorstlesser!

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Lichte tonen te bespeuren van fruit en vanille
  • Lichtgouden kleur
  • Een keurige witte schuimkraag

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Vedette Extra Blond wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een ‘’Amsterdammetje’’. Serveer deze lager bij een heerlijke frisse salade!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingedriënten

5 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

35 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

 

0
Totale score (max 100)

De Vedett Extra Blond krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 60 punten. De lager heeft een frisse en tintelende smaak met een alcoholpercentage van ongeveer 6 procent.

Er zijn lichte tonen te bespeuren van fruit en vanille. Echter kunnen we dit weinig concreet maken wat het nu precies is. Het bier drink wel lekker weg! De Vedette Extra Blond is een biertje die je pakt als je een keer iets anders wilt dan een normale pilsner.

De Vedette Extra Blond is lichtgoud van kleur en heeft een goede witte schuimkraag. Het design van het bier is leuk bedacht, maar dat is ook te danken aan de creatieve vorm van het flesje. De term extra blond herken je verder niet terug in het bier zelf. Daarmee wordt een hoge verwachting gecreeërd, terwijl de werkelijkheid anders is.

Recent Posts