Two Chefs Brewing White Mamba


De White Mamba is een zeer verfrissend Witbier van 5% alcohol. Het bier is onder andere gebrouwen met koriander, kardemom en limoenblaadjes. Het witbier ziet er mooi verhelderend uit uit zodat het doet denken aan een zonnige dag op het terras. Een heerlijk aromatisch bier voor op het terras.

Score BBS:      8,0/10

Untappd:            3,43/5.00

Het verhaal van de White Mamba:

White Mamba, uitgesproken als White Máhmba, is de enige albino-kruising van de mamba en de cobra ter wereld. Het werd geboren in de middeleeuwen, waardoor het nu ongeveer 1567 jaar oud zou zijn. Hoewel het een feit is, is er maar één White Mamba en zijn leeftijd reikt veel verder dan enig ander levend wezen op aarde. En ondanks al die jaren is de Mamba geen grote anaconda-achtige slang, in feite is hij ongeveer zo groot als een volwassen arm. Maar nogmaals, het is gezien om 9 keer zijn eigen grootte te groeien wanneer het in het nauw wordt gedreven of aangevallen en kan gif spuiten – met een aangrijpende geur van limoenblad, koriander en kardemom – tot wel 9 meter!

Een toverdokter in Tanzania beweert de dodelijke substantie in een klein bruin glazen flesje met een 24K gouden label te hebben zitten, al is hij nog nooit met de eigenlijke fles gezien. De White Mamba is voor het laatst gezien op het eiland Sri Lanka in een boomhut, maar er is niemand die dit kan bevestigen. Als je wilt dat dit verhaal tastbaarder wordt, gebruik dan de juiste uitspraak wanneer je de White Mamba bestelt en misschien voel je het of zie je het zelfs!

De brouwer van dit bier is de Two Chefs Brewing uit Amsterdam. Een tweetal koks begonnen in 2012 met het brouwen van bier met het idee hun hele huis te vullen met eigen huisgebrouwen bieren. In 2013 begonnen zij bieren te brouwen als huurbrouwers en gebruikten dus ketels van andere brouwers. Door een succesvolle crowdfunding actie in 2017 openden zij een eigen microbrouwerij in Amsterdam.

Niet alleen staan de bieren van Two Chefs bekend om hun smaak en diversiteit, maar ook om de flitsende en creatieve etiketten op de fles.

De Two Chefs Brewing White Mamba kent o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwe
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Lichtkleurige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Verfrissende smaak
  • Koriander, kardemom en limoen
  • Smaak blijft prettig hangen

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Two Chefs Brewing White Mamba wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een langwerpig bierglas of normaal bierglas. De White Mamba is een uitstekende begeleider van onder meer kruidige gerechten , pittige vleesgerechten of een frisse salade.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten   

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Two Chefs Brewing White Mamba krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De White Mamba is te omschrijven als een zeer verfrissend witbier van 5 procent alcohol. Bij het inschenken van de White Mamba zien we een lichte, ietwat bleke kleur. De witte schuimkraag is fris en zoet. In de geur nemen we kardemom en limoen waar. Net als bij de geur bespeuren we ook bij de 1e slok kardemom, limoen en ook koriander waar. Het heeft een zeer frisse smaak waarbij in de afdronk de smaak ook prettig blijft hangen.

Het design van het bier ziet er creatief uit en ook de verwijzing op het etiket van het bier naar zijn oorsprong is leuk bedacht. White mamba every cobra is a snake, but nog every snake is a cobra. Sssssssssssssssssssssssssssssssuper!

Recent Posts