Two Chefs Brewing Howling Wolf


De Two Chefs Brewing Howling Wolf is een speciaalbier van ongeveer 8% alcohol, met donkere smaken en gebrande geuren. Tonen van koffie en chocolade zijn sterk aanwezig in zowel geur als smaak.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,47/5.00

De brouwer van dit bier is de Two Chefs Brewing uit Amsterdam. Een tweetal koks begonnen in 2012 met het brouwen van bier met het idee hun hele huis te vullen met eigen huisgebrouwen bieren. In 2013 begonnen zij bieren te brouwen als huurbrouwers en gebruikten dus ketels van andere brouwers. Door een succesvolle crowdfunding actie in 2017 openden zij een eigen microbrouwerij in Amsterdam.

Niet alleen staan de bieren van Two Chefs bekend om hun smaak en diversiteit, maar ook om de flitsende en creatieve etiketten op de fles.

De Two Chefs Brewing Howling Wolf bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Rijke smaak
  • Donkere kleur
  • Aroma’s van koffie en chocolade
  • Creme kleurige schuimkraag
  • Bittere afdronk

 

Het eindresultaat is een Imperial Porter, een donker en robuust bier met sterke gebrande smaken.

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Two Chefs Brewing Howling Wolf wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 10 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of een tulpglas.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

15 punten

Nasmaak

10 punten

Score

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Two Chefs Brewing Howling Wolf krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Howling Wolf is te omschrijven als een Imperial Stout. Dit bier is erg romig en heeft geuren van koffie en chocolade. Bij de 1e slok merken wij meteen de intense smaak op en de geuren van het bier komen ook direct terug in de smaak. Als eerste komen de zoete tonen van het bier aan de beurt die vervolgens eindigen met een licht bittere maar aangename afdronk van licht gebrande mouten.

We raden aan om dit bier niet te koud te drinken, maar op een temperatuur tussen de 10 en 12 graden.

Het design van het bier is erg gaaf bedacht. Met een uitdagend verhaal wordt je meegelokt in de beleving van het bier. Schijnt de volle maan? Wees dan extra voorzichtig met drinken!

Recent Posts