Tree House Brewing Company – JJJULIUSSS!


De JJJULIUSSS van de Amerikaanse brouwerij Tree House Brewing Company is een IPA van 6,8% alcohol. Deze editie is speciaal gebrouwen voor het derde verjaardagsfeest van de Julius (het bekendste bier van deze brouwerij).  In dit bier hebben de oorspronkelijke ingrediënten van de Julius een heerlijke hop en citrus boost gekregen. Ook is het bier extra gedryhopped met de basis Julius hopmix. Het eindresultaat is een sappig en heerlijk bier.  Een ware smaakbom!

Score BBS:         9,5/10

Untappd:            4,57/5.00

Op Untappd kun je tegenwoordig niet meer om de Tree House Brewing Company heen. De bieren van deze Amerikaanse brouwerij uit Charlton, Massachusetts, staan hoog aangeprezen en zijn lastig in Europa te verkrijgen. De brouwerij is namelijk een niet-distribuerende brouwerij en is het bier alleen beschikbaar om ter plaatse te kopen.

Door veel bierliefhebbers wordt Tree House beschouwd als een van de beste brouwerijen in de wereld. De brouwerij is opgericht in 2011 en was oorspronkelijk gevestigd in Brimfield, Massachusetts. De oprichters Dean Rohan, Nate Lanier en Damien Goudreau begonnen als thuisbrouwers en maakten vanaf ongeveer 2008 brouwsels in de keuken van Lanier. Hun eerste commerciële microbrouwerij begon op een kleine boerderij van 2,7 hectare, aan de rand waarvan de boomhut zat die uiteindelijk de naam van de brouwerij werd. In 2013 verhuisde de brouwerij vervolgens naar Monson, Massachusetts. De brouwerij werd daar geëxploiteerd in een wat krappe ruimte in de familieboerderij van één van de oprichters. In 2014 vond al gauw een uitbreiding plaatst, aangezien de biercapaciteit verzesvoudigde. Ook werd een tapkamer gebouwd waarbij bezoekers hun eigen bieren konden tappen.

In het jaar 2017 lanceerde de brouwerij een miljoenenproject door land te kopen in Charlton voor de bouw van hun nieuwe brouwerij van maar liefst 53.000 m2. Door deze nieuwe verhuizing werd de brouwcapaciteit van het bedrijf verdubbeld. Het project kostte ruim 18,5 miljoen dollar.

Tree House dus staat vooral bekend om hun productie van IPA’s in Amerikaanse stijl en ook hun stouts. Hun bieren staan hoog op Beer Advocate en Untappd.

Smaak en kleur

  • Fris maar zachte smaak
  • Fruitig
  • Licht bitter
  • Diverse fruitige (hop)aroma’s
  • Geelgouden kleur
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Tree House Brewing Company – JJJULIUSSS! wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 6 ℃ en dit bier te schenken in Shaker of een IPA glas. De JJJULIUSSS! is een uitstekende keuze als begeleider van vrijwel alle gerechten. Onze voorkeur gaat uit naar geen gerecht en geniet van dit bier met volle teugen!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

25 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

25 punten

Totaal

70 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Tree House Brewing Company – JJJULIUSSS! krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van maar liefst 95 punten!

De JJJULIUSSS! (nope, geen typefout) is een ware smaakbom van 6,8% alcohol. De smaakvolle verhalen over Tree House kunnen wij met een volmondige JA bevestigen. Dit bier is gebrouwen met volop smaken van hop en citrus.

Als we de JJJULIUSSS inschenken zien we een troebelige bijna donkere sinaasappelachtige kleur, , iets dat meer lijkt op een glas vruchtensap dan een kenmerkende IPA. Het bier wordt afgemaakt met een heerlijke romige witte schuimkraag.

In de neus van dit bier nemen we vooral citrus en hop waar. Het doet denken aan een heerlijk aroma die typische New-England IPA’s ook geven. De oorspronkelijk Julius draagt volgens kenners tonen van passievrucht, mango en citrus en dat is in deze gehopte versie ook heel goed te proeven.
De fruitigheid in dit bier wordt overgebracht in de smaak, waarbij de fruitige tonen heerlijke dansen op je gehemelte. Het bier proeft bovenal heerlijk zacht met een subtiel licht bittertje. In de nasmaak blijven de tonen van dit bier dan ook heerlijk hangen.

Dit is wel één van de lekkerste bieren die we bij BesteBiertje.nl ooit geproefd hebben. Wat een legend is dit bier zeg!

Recent Posts