To Øl City – Session IPA


In deze review beschrijven we de City Session IPA van de Deense brouwerij To Øl. Het bier is te omschrijven als een gelig bier, troebel en met een frisse witte schuimkraag. In de geur komt de hop dan ook meteen bij je binnen.  Citrus en de bloemige hop in het bier is dan ook zowel in de geur als smaak terug te vinden. Met aroma’s van van geel fruit en een fijn bittertje in de afdronk is het een fijn en verfrissend doordrinkbare IPA van 4,5% alcohol.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,57/5.00

To Øl begon in 2005 als een thuisbrouwproject en werd in 2010 door de vrienden Tore Gynther en Tobias Emil Jensen als nomadbrouwerij opgericht. Dat houdt in dat ze nog geen vaste eigen brouwerij hadden. Het brouwen van bieren vond voornamelijk bij De Proefbrouwerij in België.

In 2016 opende To Øl de brouwerijpub “BRUS” in de wijk Nørrebro in Kopenhagen. Het is een gecombineerde bar, winkel en restaurant met een eigen brouwerij. Bieren die in de brouwerij worden geproduceerd, worden ook ter plaatse ingeblikt en gedistribueerd onder de merknaam “To Øl CPH”. Een tweede BRUS-bar opende in 2017 in Oslo, Noorwegen.

In 2020 startte de productie in de eigen brouwerij, bekend als “To Øl City”, in Svinninge, Denemarken. De brouwerij beslaat meer dan 26.000 vierkante meter in een oude fabriek in Beauvais. To Øl City is ook een ambachtelijk drankcentrum. Geweldige ambachtelijke drankenproducenten, die voorheen beperkt waren door ruimte en middelen, kunnen een thuis maken in To Øl City en met de brouwerij samenwerken om de lat voor grote biergiganten exponentieel hoger te leggen. Het wordt een collectief van de meest getalenteerde ambachtelijke drankenproducenten in Denemarken en ze hosten zelfs ook al al ciderproducenten, kombucha brouwers en rum distilleerders.

De To Øl City Session IPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Havervlokken
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Gelige troebele kleur
 • Witte schuimkraag
 • Aroma’s van citrus en geel fruit
 • Lichte maar zachte bitterheid

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de To Øl City Session IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De To Øl City Session IPA is een uitstekende begeleider van onder meer frisse salades, visgerechten of een lekker gevuld borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten   

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

0
Totale score (max 100)

De To Øl City Session IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Dat de Deense brouwerij To Øl bekend staat om haar fantastische bieren is dan ook helemaal waar!
Bij het inschenken van deze Session IPA zien we een gelige en troebele kleur met een stevige witte schuimkraag. De geur van dit bier is heerlijk hoppig en nodigt je dan ook direct uit om te gaan proeven.

Bij de 1e slok proeven we dan ook een verfrissende en lichte IPA  waarbij de fruitige en hoppige tonen direct opvallen. De afdronk is licht bitter wat je mag verwachten van een Session IPA. Een heerlijk bier om van te genieten is deze City Session IPA.

Recent Posts