Tanker Brewery – Popelsin


De Popelsin is een alcoholvrije Berliner Weisse van de Tanker Brewery uit Estland. In in dit bier spelen een aantal smaakmakers de hoofdrol. Gezien de kleur, is het ingrediënt vast al te raden.
Als smaakmakers zijn namelijk sinaasappel puree en wortel sap toegevoegd aan het brouwproces. Een bijzondere combinatie.

Score BBS:         7,0/10

Untappd:            3,03/5.00

De Tanker Brewery is een Estse ambachtelijke brouwerij uit Tallinn en is opgericht in 2014. Het bekendste bier van de brouwerij is de Sauna Session. Een bier op smaak gebracht met een sterk berken aroma.  

In het jaar 2019 opende de Tanker Brewery een nieuwe fabriek in de stad Jüri ten zuiden van Tallinn, bijna twee keer groter dan hun bestaande fabriek. Hierdoor kon de brouwerij bier verpakken in blikjes in plaats van glazen flessen.

In het jaar 2021 werd de brouwerij overgenomen door het Deense bedrijf Royal Unibrew, dat ook eigenaar is van de Finse brouwerij Hartwall. Bij de Tanker Brewery werken ze er hard aan om ervoor te zorgen dat vers en smakelijk Tanker-bier snel en vers alle uithoeken van de wereld te verkrijgen is. De webwinkel van Tanker Brewery heeft altijd een volledige selectie van hun bieren en het assortiment bevat veel verschillende soorten bierstijlen. Tanker Brewery weten ze heel goed hoe een goed en fris bier moet smaken.  Ze zijn dol op het brouwen IPA’s, Lagers, Stouts, Porters, Goses, Berliner Weisses en Sour bieren. Bij Tanker Brewery experimenteren ze graag en zoeken ze soms zelfs een beetje de grenzen op, maar ze geloven dat hun lange lijn bieren voor elke bierliefhebber geschikt is.

De Tanker Brewery Popelsin bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Hop
 • Sinaasappelpuree
 • Wortelsap
 • Citroen
 • Kaliumsorbaat
 • Natriumbenzoaat (conserveermiddel)

Smaak en kleur

 • Frisse smaak met een redelijk hoog koolzuurgehalte
 • Aroma’s van citrus en wortel
 • Oranje kleur
 • Crème kleurige schuimkraag
 • Licht zurig en moutige nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Tanker Brewery Popelsin wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6℃ en dit bier te schenken in een IPA of Shaker glas. De Popelsin bevat zoveel natuurlijke smaken dat je het gerust als een smoothie kan serveren. Maar als je dat iets teveel vindt, serveer dit bier bij een lekkere frisse salade met vis, kip of biefstuk puntjes.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

25 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

5 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Tanker Brewery Popelsin krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten.

Bij het inschenken van het bier  zien we een troebel oranje kleurig bier met een kleine schuimkraag. In de geur komt de wortel duidelijk naar voren met tegelijkertijd wat tonen van citrus. Deze komen beiden dan ook weer terug in de smaak. Ook is er een licht zuurtje te proeven en heeft het bier over het geheel aardig wat koolzuur.

Op de achtergrond zijn wat lichte moutige tonen te proeven. Een bijzonder biertje. Verwar het niet met een smoothie!

Recent Posts