Steam Brew Session IPA


De Steam Brew Session IPA is een delicate maar toch aromatische triple-hopped Session India Pale Ale van ongeveer 4,9%. Met een exclusieve hopvariëteit en exotische en tropische fruitige tonen is het een heerlijk doordrinkbaar bier voor in de zomer.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,10/5.00

Steam Brew Session IPA wordt gebrouwen door de Duitse brouwerij Privatbrauerei Eichbaum te Mannheim. Deze brouwerij werd opgericht in 1679 door Mannheims raadslid Jean du Chêne (wat “eik” of “Eichbaum” in het Duits betekent). Tegenwoordig is brouwerij Eichbaum eigendom van Actris AG.

In Mannheim wordt het bier soms liefdevol lijkwater genoemd. De brouwerij ligt naast een kerkhof en het brouwwater wordt direct uit de aarde gepompt. Dit heeft echter geen invloed op de waterkwaliteit, omdat verschillende waterdichte kleien het fonteinwater beschermen tegen onzuiverheden. Maar griezelig lijkt het wel, een waterbron vlak naast een kerkhof…

In de tijd dat de Amerikaanse Universiteit of Maryland University een campus had in Mannheim, was dit bier een populaire keuze onder de studenten. Bij sommige diploma-uitreikingen werden dan ook vertegenwoordigers van Eichbaum uitgenodigd.

De Privatbraureij Eichbaum heeft een rijk assortiment aan verschillende bieren in de collectie. De Steam Brew Session IPA komt uit een serie bieren die de Steam Brew naam dragen. De bieren uit deze reeks vallen met name op door de industriële en creatieve designs op de etiketten van de blikken.

De Steam Brew Session IPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goudgelige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Tonen van exotisch en tropisch fruit
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Steam Brew Session IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur tussen de 5 en 8 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. Deze Steam Brew Session IPA is een uitstekende begeleider van o.a. salades en visgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Steam Brew Session IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Voordat we deze Session IPA inschenken, valt ons meteen het design op van het bier. Met een knipoog naar het industrieel verleden in Mannheim heeft Privatbrauerei Eichbaum een waar kunstwerk gemaakt van het etiket. Bij het inschenken van het bier zien we een goudgelige kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur nemen we zoete maar fruitige tonen waar, maar ook de hop komt goed voorbij. De afdronk is licht bitter, echter houdt je nog wel een waterige smaak er aan over.

Dit bier hebben we gekocht bij de Lidl in Nederland. Een aanrader als je deze in de schappen ziet staan!

Recent Posts