Sibeeria – Space Chill


De Sibeeria Space Chill is een  New Age Westcoast IPA die eruitziet als een heerlijk verfrissend sapje. en ook nog eens zo smaakt. Het doel van de brouwerij was om een ​​IPA te creëren die behoorlijk bitter en droog zou zijn, maar toch de textuur en het aroma van een moderne hazy IPA zou behouden. Intense dry-hopping met citra en amarillo voegden een intense citrussmaakbom toe. Bovendien is dit bier met een alcoholpercentage van 5,5% een heerlijk en goed doordrinkbaar bier.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            4,02/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door het Tsjechische Sibeeria uit Praag. Deze microbrouwerij zag het levenslicht in 2014 en is een initiatief van het Tsjechische Beer Geek. De mensen die Beer Geek runnen zijn échte bierfanaten. Naast de winkel en een mooie pub, beide met een bier assortiment die te groot is om hier op te noemen, hebben ze ook hun eigen brouwerij: Sibeeria.  Zij geloven in ambacht en innovatieve bieren, dus als je van iets bijzonders houdt: zeker even bij Beer Geek gaan kijken in Praag.

Sibeeria heette oorspronkelijk Beer Lab en werd opgericht met het idee om meer een experimentele brouwerij te zijn, waardoor unieke bierstijlen werden gecreëerd die zeldzaam zijn voor de huidige Praagse bierscene.

Het eerste bier van BeerLab was een Berliner Weisse, die in gezamenlijkheid werd gebrouwen met brouwerij Raven. Nadat ze zich realiseerden dat Beer Lab een geregistreerd handelsmerk van een Poolse brouwerij was, begonnen ze aan de moeilijke taak om hun project te hernoemen. En zo ontstond de naam voor Sibeeria.

Sibeeria heeft meer dan 50 verschillende bieren gebrouwen en is te kenmerken als een ambachtelijke brouwerij. Ze creëren veel avontuurlijke bierstijlen wat vaak het product is van gezamenlijke beercollabs.

De Sibeeria Space Chill bevat de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Havervlokken
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse en fruitige smaak
  • Subtiele bitterheid
  • Droge afdronk
  • Geelgouden mistige kleur
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Sibeeria Space Chill wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een IPA of Teku glas. De Sibeeria Space Chill is een uitstekende begeleider bij gerechten zoals borrelplankjes, gefrituurde gerechten of finger food.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Sibeeria Space Chill krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

De Sibeeria Space Chill is een  New Age Westcoast IPA die eruitziet als een heerlijk verfrissend sapje. en ook nog eens zo smaakt. Het doel van Sibeeria was om een ​​IPA te creëren die behoorlijk bitter en droog zou zijn, maar toch de textuur en het aroma van een moderne hazy IPA zou behouden. Intense dry-hopping met citra en amarillo voegden een intense citrussmaakbom toe. Met een alcoholpercentage van 5,5% een heerlijk en goed doordrinkbaar bier.

Als we dit bier inschenken zien we een geelgouden kleur en het bier is heerlijk mistig. De witte schuimkraag is lekker romig en fris. Bij de 1e slok proef je dan ook meteen de frisheid en fruitigheid.

Het design van het bier is echt heel erg gaaf bedacht. Bij elke slok waan je jezelf even op een andere planeet. Precies wat de gedachtegang is bij de titel van dit bier.

Cheers!

Recent Posts