Rochefort 10


De Trappistes Rochefort 10 is een absolute topper onder de Quadrupel bieren die gebrouwen wordt en afkomstig is van het trappistenklooster Rochefort. Het is een Quadrupel met een hoog alcoholpercentage van ongeveer 11,3% alcohol.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            4,10/5.00

De Rochefort 10 is een erg beroemd bier die over de wereld veel aanzien geniet. Het bier is ontzettend rijk en complex. Bij de romige zoete afdronk maak je kennis met de zoetheid van alcohol, kruidigheid van kardemon en kaneel. De finishing toch zit in het gebruik van veel fruit, zoals druiven, vijgen, rozijnen en pruimen.

Deze Quadrupel wordt nog op de klassieke manier gebrouwen in de Trappistenbrouwerij in de provincie Namen te België. In het plaatsje Rochefort werd de Cisterciënzerabdij voor nonnen opgericht in 1230. In 1650 werd de Cisterciënzerabdij geplunderd en iets meer dan een eeuw later werd de abdij vernield. In 1887 werd de abdij weer vernieuwd en opgebouwd. Twee jaar na de wederopbouw werd in 1889 het eerste Rochefort bier gebrouwen.

Het trappistenbier is dus een authentiek product dat op ambachtelijke wijze wordt gebrouwen. Dit bier is een mengelmoes van kennis en traditie.

De Rochefort 10 bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Suiker
  • Gist

Smaak en kleur

  • Rijke en volle smaak
  • Donkere kleur
  • Crème achtige en romige schuimkraag
  • Diverse fruitige aroma’s
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Trappistes Rochefort 10 wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 12 ℃ en dit bier te schenken in een kelkvormig glas. De Rochefort 10 is een uitstekende keuze als begeleider van gekruide gerechten en vleesgerechten. Smullen geblazen!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

20 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

65 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

0
Totale score (max 100)

De Trappistes Rochefort 10 krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

De Rochefort 10 is een klassiek Trappistenbier waarbij je eens lekker voor moet gaan zitten. Bij de 1e slok die wat aan de zoete kant is, proeven we direct een rijk smakencomplex die tevens een kruidige en fruitachtige afdronk heeft. Ook is er een licht bittere bijsmaak die zeer aangenaam blijft hangen. De donkere bruine bijna zwarte kleur is samen met de romige crème achtige schuimkraag goed in balans.

Het design van het bier is klassiek en wij hebben weinig op aan te merken. Stook de open haard lekker aan en ga ontspannend met deze Rochefort 10 ervoor zitten.

Genieten!

Recent Posts