Pott’s Landbier


Pott’s Landbier is een Lager bier van ongeveer 4,8%. Het bier is te vergelijken met een pilsner, maar is wat minder bitter en minder zoet. Het bier dankt zijn sterke en bijzonder kruidige karakter aan de samenstelling van vier geselecteerde moutsoorten en geeft het tegelijkertijd zijn zachte amberkleur. Een lichte, ingetogen hopnoot maakt de smaakervaring compleet.

Score BBS:      7,5/10

Untappd:            3,32/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door de Duitse brouwerij Pott’s. De Pott’s Brouwerij is al zeven generaties een familiebedrijf, wat staat voor de regio met zijn sterke gehechtheid aan zijn thuisland. Het was het jaar 1769, toen de Duitser Franz Arnold Feldmann de gastronomie met brouwerij voor het eerst had gehuurd van het nabijgelegen jezuïetenklooster en het kort daarna had verworven. Tot op de dag van vandaag staat de brouwersfamilie Pott voor een traditionele en bovenal ambachtelijke brouwkunst.

De bierspecialiteiten van deze brouwerij kenmerken zich door het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke producten en een lange, ijzige rijping. Bij de brouwerij selecteren ze alleen de allerbeste grondstoffen, voor zover beschikbaar uit de binnenlandse productie, die uiteindelijk in de brouwketels belanden. Zelfs het water komt uit zijn eigen “Gesaris-bron” en levert gletsjer mineraalwater op. Kristalhelder en vrij van vervuiling. Het ontspringt uit de diepten van het krijtbassin van Münster, het grootste aaneengesloten primordiale waterreservoir in Europa.

De passie en het vakmanschap waarmee Pott’s hun bieren brouwen komt tot uiting in de kwaliteit van de bieren. Geen scherpe filtratie en geen pasteurisatie voor een lange houdbaarheid – maar meer natuur, meer frisheid en meer smaak en allemaal gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot.

De Pott’s Landbier heeft de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Gerst
  • Geroosterde mout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Amberachtige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Zachte en kruidige smaak
  • Droge afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Pott’s Landbier wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas of langwerpig glas. De Pott’s Landbier is een uitstekende begeleider van onder meer visgerechten, wildgerechten en stoofpotjes.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Ingrediënten

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten   

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier       

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Pott’s Landbier krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Bij het inschenken van deze Lager krijgen we een zachte amberachtige kleur te zien. De schuimkraag is wit van kleur en vrij stevig. In de geur nemen we vooral de gerst waar, maar ook een verstopt kruidje. Bij de 1e slok proeven we een kruidig bier die een zachte afdronk kent.

Het design van het bier is typisch Duits. Maar dat zijn we wel gewend van onze Oosterburen.

Kortom, een heerlijk bier om een keer te proberen!

Recent Posts