Pistonhead Flat Tire (0.5%)


De Pistonhead alcoholvrije “Flat Tire” is een dry-hopped Lager, met een moutige basis en aangevuld met Amerikaanse hopvarianten die het brouwsel een fris en bloemig aroma met hints van tropisch fruit en citrus geeft. De basis voor deze alcoholvrije variant is de Flat Tire Lager (met alcohol) geweest van Pistonhead.

Score BBS:         6,5/10

Untappd:            2,72/5.00

Pistonhead maakt onderdeel uit van een Zweeds bierconcern genaamd Spendrups Bryggeri AB. In Engelse termen worden zij ook wel de Sweden’s Brutal Brewing genoemd. Pistonhead is dan ook met name bekend in Engeland, Zweden en Australië. Zij kenmerken zich door bieren te produceren die extreem opvallen. Zo is elk blik bier een waar kunstwerk.

Ze staan ook voor het motto:

‘’We zijn serieus over onze bieren, maar zijn zelf niet veel anders’’

Pistonhead laat zich graag zien op festivals en bike-meetings. Ze promoten hier dan ook volop!

Benieuwd naar Pistonhead? Bezoek ook hun eigen website: http://www.pistonheadlager.com/

De Pistonhead Flat Tire (0.5%) bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Mosiac, Magnum en Centennial hop
  • Citrus
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Alcoholarm
  • Goud en amberachtige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Bittere smaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Pistonhead Flat Tire (0.5%) wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De Pistonhead Flat Tire (0.5%) is een uitstekende keuze als begeleider van diverse soorten streetfood.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

40 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Pistonhead Flat Tire (0.5%) krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 65 punten.

Deze alcoholvrije Lager is gedryhopt met Centennial- en Mosaic-hop en daarmee zijn deze hoppen sterk aanwezig in het smaakaroma. Het begint bloemig en citrusachtig, maar wordt al snel moutiger en licht bitter als een typische Lager naarmate je meer een nipje neemt. In zowel smaak als geur is het een uitnodigend alcoholvrij bier. Bij de meeste alcoholvrije bieren ruikt het vaak niet prettig, maar dit is echt wel 1 van de betere ruikende bieren.

De Flat Tyre (0,5%) heeft een wazige amberkleur met een goede schuimkraag die al heel snel verdwijnt. Het design past helemaal in de stijl van deze brouwerij en waar zij voor staan.

Recent Posts