Paulaner Hefe Weissbier


Paulaner Hefe Weissbier Review

Paulaner Hefe Weissbier is een Weizen volgens klassiek Duits recept en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het ongefilterde tarwebier is vol van smaak en heeft aroma’s van bananen en bananenschuimpjes. Dit fruitige en frisse bier smaakt het beste op het terras in de zon.

Score BBS:          8,5/10

Untappd:            3,67/5.00

De brouwerij van dit heerlijke bier,  Paulaner Brauerei Gruppe, bestaat al sinds 1634 en kent een lange historie. Sinds 1999 heeft de brouwerij pas haar huidige naam gekregen. Maar waar komt de naam Paulaner nu eigenlijk vandaan?

De monniken van de Orde der Miniemen worden in het Duits Paulaner genoemd, en daaraan dankt deze brouwerij haar naam. Op het logo van de brouwerij prijkt Franciscus van Paola, stichter van de orde. De Paulaner begonnen in 1634 met het brouwen van bokbier, dat op de naamdag van Franciscus in het openbaar uitgeschonken werd en een grote populariteit verwierf.

Het huidige recept van het Paulaner-bier zou op de brouwmeester Valentin Stephan Still teruggaan, die als „Broeder Barnabas” bekendstond. Ter ere van Broerder Barnabas is daarnaast ook het bier Paulaner Salvator uitgebracht door de brouwerij. Dit recept vindt zijn oorsprong uit het jaar 1773.

In 1818 kreeg de brouwerij zelfs de licentie rechten om als enige brouwer het bier te mogen schenken op het bierfestival van Munchen wat tegenwoordig het wereldberoemde ‘’Oktoberfest’’ wordt genoemd.

Voor het brouwen van de Paulaner Hefe Weissbier worden o.a. de volgende ingedrienten gebruikt:

  • Water
  • Tarwemout
  • Gerstemout
  • Gist
  • Hop

   

Het eindresultaat is een geliefde Weizen onder veel bierliefhebbers. Menig proeflokaal, speciaalbiercafé of slijter biedt deze Hefe Weizen dan ook aan. In een bijpassend lang glas wordt dit bier vaak geschonken en het bier is niet voor niks het nummer 1 bier in Duitsland.

Smaak en kleur

  • Volle frisse en krachtige smaak
  • Aroma’s van bananen en bananenschuimpjes
  • Een prachtig gouden kleur
  • Mooie maar stevige melkachtige schuimkraag

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Paulaner Hefe Weissbier wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een Weizen glas. Dit fruitige en frisse bier smaakt het beste op het terras in de zon.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

15 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Paulaner Hefe Weissbier krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten. De Hefe Weizen heeft een frisse maar volle smaak met een alcoholpercentage van ongeveer 5 procent. Er zijn diverse aroma’s te bespeuren van bananen en bananenschuimpjes en dat proef je ook bij iedere slok. Het bier drinkt lekker weg en is een bier die goed geschikt is op een zonnige maar warme dag. Vergeet niet om een lekker kaas/worstplankje erbij te serveren!

De Paulaner Hefe Weissbier is daarnaast diepgoud van kleur, heeft een aangename maar fruitige geur die onder de volle en melkachtige schuimkraag uitkomt. Een aantrekkelijk bier in velerlei opzichten. De aanblik van een mooi vol geschonken glas Paulaner Hefe Weissbier op een terras doet je bierhartje al sneller kloppen

Geniet met deze Paulaner Hefe Weissbier!

Recent Posts