Palm 0.0%


Palm 0.0% is een verfrissend alcoholvrij bier met volop karakter. In tegenstelling tot veel andere alcoholvrije bieren, brengt Palm 0.0% een extra smaakvolle beleving dankzij hop van het eigen hopveld van de brouwerij.

De geselecteerde mouten geven het bier haar typische amber kleur.

Score BBS:         6,0/10

Untappd:            2,41/5.00

Een duikje in de historie van deze brouwer:

Tot op de dag van vandaag brouwt brouwerij Palm zowel hooggistende als laaggistende bieren en heeft zij een uitzonderlijke collectie van kwalitatieve bieren met een rijk smakenpallet. De brouwmeesters werken dag in dag uit aan een unieke smaakbeleving en authentieke bieren. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1525, met herberg de Hoorn. Rond 1706 wordt er voor het eerst gebrouwen in de Hoorn. Begin 20e eeuw start Arthur van Roy met de industriele ontwikkeling van de brouwerij en geeft hij zijn bier de naam Speciale Palm als teken van overwinning van hooggegist bier op het laaggegist pilsbier. In 1974 wordt de naam veranderd naar brouwerij PALM.

De Palm 0.0%  bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist
  • Gebrande suiker

Smaak en kleur

  • Verfrissend
  • Smaakvol
  • Amberkleurig
  • Witte en frisse schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Palm 0.0% wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een normaal bierglas.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

5 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

35 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

 

0
Totale score (max 100)

De Palm 0.0%  krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 60 punten. Het alcoholvrije bier heeft een prachtige amberachtige kleur  met een mooie stevige schuimkraag zoals je ook van de normale Palm gewend bent. Bloemige geuren en een licht zoetje maken de touch van het biertje af. Dit bier heeft een redelijk volle smaak, met wat tonen van noten en citrus.

Recent Posts