Othmar Weizen


De Othmar Tripel is een Weizen die wordt gebrouwen door de Ootmarsumse brouwerij Heupink & Co. Deze Weizen van ongeveer 5,7% alcohol heeft een frisse lichtgouden kleur met een romige en smaakvolle, witte schuimkraag. Met een smaakpalet van fruitige aroma’s van gedroogd fruit en hinten van banaan is het een bier die dat mooi in balans is. De afdronk in deze Weizen is fris en dorstlessend.  

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,49/5.00

Deze Weizen wordt gebrouwen door de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co, die in 1999 is opgericht met als doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen.
De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is.

Vandaag de dag wordt er in de bouwerij  uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse “Reinheitsgebot”, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 20 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele  wijze worden gebrouwen.

De Othmar Weizen bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Tarwemout
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goudgelige kleur
  • Stevige witte schuimkraag
  • Vleugjes van banaan en gedroogd fruit
  • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Othmar Weizen wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in het bijpassende Othmar Glas of een Weizen glas. De Othmar Weizen is een uitstekende begeleider van gefrituurde gerechten en visgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Othmar Weizen krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Bij de 1e slok van de Othmar Weizen proeven we een heerlijke frisse Weizen van ongeveer 5,7% alcohol. Met vleugjes van banaan en gedroogd fruit is het een zoete maar aangename Weizen. De afdronk is erg fris en zacht en maakt dat deze Weizen een goed doordrinkbaar bier is.

Het design van het bier doet erg klassiek aan en nodigt je uit om het bier te gaan drinken. Ook de naam verwijst naar een geschiedenis die je nog wilt gaan ontdekken.

Recent Posts