Othmar Tripel


De Othmar Tripel is een bovengistend bier met een rijke, volle smaak. Door een hogere moutstorting en hopgift bevat dit bier een alcoholpercentage van ongeveer 9% en kent het een gebalanceerde hopsmaak en een klein zoetje in de afdronk.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,47/5.00

De Othmar Tripel wordt gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot uit 1516, waardoor het gehele smaakpalet van de mout goed en duidelijk te proeven is. De Othmar Tripel laat zich het liefst drinken bij een hogere temperatuur waardoor de warme krachtige smaak zich goed kan uiten.

De tripel wordt gebrouwen door de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co, welke in 1999 is opgericht met als doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen.
De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is.

Vandaag de dag wordt er in de bouwerij  uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse “Reinheitsgebot”, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 20 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele  wijze worden gebrouwen.

De Othmar Tripel bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Krachtige smaak
  • Donkergouden kleur
  • Stevige witte schuimkraag
  • Vleugjes van zoethout
  • Karamel en gezoet mout
  • Zachte en licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Othmar Tripel wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 10 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Othmar Tripel is een uitstekende begeleider van vleesgerechten, pittige en belegen kazen en desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

15 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Othmar Tripel krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Bij de 1e slok van de Othmar Tripel proeven we een krachtige tripel van ongeveer 9%. Het smaakpalet is erg divers, aangezien het ook doet denken aan een blond bier. De tripel heeft een mooie diepgouden amberachtige kleur met een smaakvolle witte schuimkraag.  Hinten van karamel en zoete mouten maken de smaken af. Ook zijn er diverse tonen van zoethout te bespeuren en is de afdronk licht en bitter.

Het design van het bier doet erg klassiek aan en nodigt je uit om het bier te gaan drinken. Ook de naam verwijst naar een geschiedenis die je nog wilt gaan ontdekken.

Recent Posts