Othmar Stout


De Othmar Stout is een Stout die wordt gebrouwen door de Ootmarsumse brouwerij Heupink & Co. Deze Stout van ongeveer 7,2% alcohol heeft een donkere kleur met een crème kleurige schuimkraag. Het bier heeft geroosterde smaken en hinten zoals koffie, fruit en anijs. De hoge bitterheid in dit bier en het eigenwijze brouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot maakt dit tot het een complete Stout.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,42/5.00

Deze Stout wordt gebrouwen door de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co, die in 1999 is opgericht met als doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is.

Vandaag de dag wordt er in de bouwerij  uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse “Reinheitsgebot”, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 20 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele  wijze worden gebrouwen.

De Othmar Stout bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Tarwemout
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Romige smaak
  • Donkere kleur (zwart)
  • Creme kleurige schuimkraag
  • Vleugjes van koffie, anijs en fruit
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Othmar Stout wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 10 ℃ en dit bier te schenken in het bijpassende Othmar Glas of een tulpvormig glas. De Othmar Stout is een uitstekende begeleider van hartige gerechten, stoofpotjes of zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok  

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten   

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

0
Totale score (max 100)

De Othmar Stout krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Bij het inschenken van de Othmar Stout zien we een donkere bijna zwarte kleur. Het bier krijgt vervolgens een mooie crème/mokka achtige schuimkraag. Bij de 1e slok van de Othmar Stout proeven we direct de smaak van gebrande mout en heeft het een romige body. Het bier bevat ongeveer 7,2 % alcohol en is goed doordrinkbaar. Met vleugjes van anijs, koffie en fruit is het een Stout die voldoet aan het plaatje. De afdronk is licht en bitter.

Het design van het bier doet erg klassiek aan en nodigt je uit om het bier te gaan drinken. Ook de naam verwijst naar een geschiedenis die je nog wilt gaan ontdekken. Wij adviseren om dit bier te gaan drinken op een temperatuur tussen de 10 – en 12 graden. Serveer hier lekker iets zoets bij zoals chocolade en het is genieten geblazen met deze Othmar Stout.

Recent Posts