Oedipus Dorinku


De Oedipus Dorinku is een alcoholarm sour bier van 0,5% alcohol. Het bier bevat limoenschil, sinaasappelschil en wordt gebrouwen met een drietal hopsoorten, namelijk de Cascade, Citra en Mosaic hop. Het eindresultaat is dan ook een licht, verfrissend en natuurlijk biertje!

Score BBS:      7,0/10

Untappd:            2,77/5.00

Brouwerij Oedipus is sinds 2012 opgericht in Amsterdam en is te kenmerken als een echte craftbier brouwerij. Bij Oedipus laat men zich inspireren door buitenlandse twisten en avonturen. Zij zien zichzelf als voorvechter van de Nederlandse bierrevolutie met hun combinatie van kwalitatieve bieren en de hele belevingswereld daar omheen. Daarom herken je Oedipus al gauw aan hun creatieve en kleurrijke etiketten, zoals bij de Mannenliefde en Polymorie.

Bij brouwerij Oedipus houden ze vooral van avontuurlijk bieren en daardoor zijn zij een van de snelst groeiende brouwerij van bijzondere bieren in Nederland. Ook schenken zij bieren in de eigen Taproom in de brouwerij, waar ook geregeld evenementen georganiseerd worden.

In de zomer van 2020 werd een tweede locatie geopend, Oedipus Badhuis aan het Javaplein in Amsterdam.

De Oedipus Dorinku pakte op de Dutch Beer Challenge van 2020 de Bronzen medaille in de categorie alcoholarm & alcoholvrij.

Op naar de inhoud van de Oedipus Dorinku!

Ingrediënten
Voor het brouwen van de Oedipus Dorinku worden o.a. de volgende ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Sinaasappelschil en limoenschil
 • Lactose
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Verfrissende smaak
 • Diverse citrus aroma’s met een licht zurige nasmaak
 • Een lichtgelige kleur
 • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Oedipus Dorinku wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Oedipus Dorinku is een uitstekend biertje die zich leent tijdens zomerse temperaturen. Dit bier is verder een uitstekende begeleider van frisse salades of zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

5 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Oedipus Dorinku krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten. Dit zurig alcoholarm biertje heeft een verfrissende  zoete smaak met een laag alcoholpercentage van 0,5 procent. Er zijn diverse aroma’s te bespeuren van citrus, maar ook een hoppige smaak door het gebruik van drie hopsoorten.

Het bier heeft een lichtgelige kleur, helder en heeft een zoete geur. De witte schuimkraag verdwijnt echter vrij snel na het inschenken. Een echte dorstlesser tijdens warme temperaturen en je kunt goed proeven dat het in de categorie sour valt.  

Recent Posts