Munich Brew Mafia – Das Kriminelle Helle


Munich Brew Mafia heeft met de Da Kriminelle Helle een heerlijk Kellerbier van 5% alcohol in huis. Hopachtig, fijn en ongefilterd. Gewoon crimineel goed! Bij dit bier wordt er gebruik gemaakt van de selectie van de beste mouten en het gebruik van de fijnste aromahop. Door het bier lang en koud op te slaan krijgt dit bier een heel bijzondere ervaring.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,57/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door de Duitse brouwerij Munich Brew Mafia uit München. De brouwerij is opgericht door een drietal mannen uit München die houden van wat ze doen en gepassioneerd zijn over hun passie: het brouwen van de beste ambachtelijke bieren.

De bieren van de Munich Brew Mafia worden zorgvuldig met de hand gemaakt in eigen huis. Hiervoor hebben zij een tweetal productielocaties. Op de eerste locatie brouwen ze hun ambachtelijke bieren in de brouwerij Holzhauser bij Buchloe. Daar hebben ze een inhoud van 1000 liter en vier eigen tanks waarin het bier kan rijpen. De fermentatie vindt plaats in open fermentatietanks. Door het kleine volume is hun bier altijd zo vers mogelijk en kunnen ze een breed scala aan interessante soorten aanbieden.

De andere locatie waar zij hun specialiteiten brouwen, is de privébrouwerij Gut Forsting in Wasserburg. Daar hebben zij iets meer brouwcapaciteiten zodat ze in één keer brouwsels tot 5000 hectoliter kunnen produceren.

Craft beer betekent voor de Munich Brew Mafia altijd met creativiteit en knowhow nieuwe stijlen durven benaderen en jong en oud, traditionele bierstijlen een nieuwe look geven. Ze creëren steeds een nieuwe en wellicht ook onbekende smaakbeleving, prikkelen de fijnste aroma’s uit de fijnste grondstoffen, brengen mout, hop en gist in harmonie, waarbij zij de hoogste kwaliteitseisen stellen.

Op naar de inhoud van de Munich Brew Mafia Das Kriminelle Helle!

De Munich Brew Mafia Das Kriminelle Helle bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Gouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Smaken van hop en citrus
  • Licht moutige nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Munich Brew Mafia Das Kriminelle Helle wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een groot bierglas. De Das Kriminelle Helle is een uitstekende begeleider van onder meer gefrituurde gerechten, streetfood en gerechten afkomstig van de BBQ. Smullen maar!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Munich Brew Mafia Das Kriminelle Helle krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Bij het inschenken van dit bier uit München zien we een mooie lichten gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur van dit bier nemen we verschillende hoppen en mouten waar.

Op het moment dat we een 1e slok nemen valt ons meteen de frisheid in het bier op. Een mooie verdeling in het koolzuurgehalte geeft een aangenaam effect in het bier. Ook de selectie van verschillende hoppen zorgt ervoor dat het bier een lekkere bite krijgt. Hopachtig, fijn en ongefilterd. Gewoon crimineel goed!

Het design van het bier vinden wij erg goed bedacht. Een loopje met het recht maken is gezonde humor!

Recent Posts