Monkey Browar Imperium Marakui


De Imperium Marakui van Monkey Browar is een fruitig Sour bier van ongeveer 7,6% alcohol. Het bier bruist van de passievruchten! Daarmee is deze Sour ook een sterk en extreem zuur bier waarbij het fruitige karakter om de hoek komt kijken.

Score BBS:      7,5/10

Untappd:            3,59/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door de Poolse brouwerij Monkey Browar uit Warschau. Deze brouwerij is nog erg jong en opgericht in eind 2019 met als doel, het brouwen van bijzondere en heerlijke bieren. Aanvankelijk was het doel van de Poolse brouwers om bieren te maken voor de wensen van een lokale pub. Omdat de bieren van Moneky Browar zo goed werden ontvangen, hebben ze besloten om de productie te verhogen en ze aan een bredere markt aan te bieden. Niet alleen in Polen, maar ook in andere landen in Europa zijn de bieren van Monkey Browar verkrijgbaar.

Monkey Browar is vooral gespecialiseerd in sterk gehopte IPA-bieren en Sour bieren zoals deze Imperium Marakui. Ze creëren bieren met passie en hebben aandacht voor elk detail. Ze gebruiken in de brouwerij de best mogelijke mouten en verse hop.

De Monkey Browar Imperium Marakui bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Passievrucht
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse en zure smaak
  • Lichtgouden kleur, ietwat troebel
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van passievrucht, tropisch fruit en citrus
  • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Monkey Browar Imperium Marakui wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6℃ en dit bier te schenken in een langwerpig of IPA glas. De Imperium Marakui is een uitstekende begeleider van onder meer hartige gerechten, visgerechten en zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier       

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Monkey Browar Imperium Marakui krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De Imperium Marakui is een verrassend fris, maar bovenal een zurig fruitig bier. De passie in het bier explodeert er zowat uit! Maar dat is ook niet zo gek met de hoeveelheid passievrucht die erin zit verwerkt. Dit geeft deze Sour een zurig maar fruitig karakter.

Als we het bier inschenken zien we een lichtgouden kleur met een sprankelende witte schuimkraag. Het etiket en de vorm van de fles valt er goed op! Het doet je meteen denken aan een film uit de Star Wars reeks.

Het bier is wel een beetje vreemde eend in de bijt, maar wel een lekkere! Probeer het maar eens!

Recent Posts