Moersleutel Fizzy Fog


De Fizzy Fog van de Nederlandse bierbrouwerij Moersleutel is een is een frisse en fruitige IPA. Dit bier bevat ongeveer 6,5% alcohol en kenmerkt zich door de diverse gebruikte hoppen. Deze hoppen zijn Chinook, Sabro en Idaho-7 en deze IPA wordt dan ook wel een New England IPA genoemd.

Score BBS:        9,0/10

Untappd:            3,84/5.00

Brouwerij De Moersleutel is een echt familiebedrijf en werd opgericht in het jaar 2015. Het brouwen en runnen begon in 2016 door een viertal broers. Pim, Tom, Rob en Max. Het idee voor het beginnen van een brouwerij begon door het werk van hun vader en zijn vriend die een eigen kleine brouwerij hadden. Zij brouwden hun eigen creaties toen de biertanks eenmaal beschikbaar waren.

Zo experimenteerden zij met allerlei smaken zoals koffie, chocolade en fruit. Hun eerste brouwsel voor de markt was eigenlijk een Blended Imperial Stout.

Tot op de dag van vandaag houden zij vast aan de volgende waarde:

We maken alleen maar bieren die we lekker vinden – hoog in kwaliteit en gekke smaak.

Hierdoor hebben zij een grote en ondersteunende biergemeenschap kunnen laten groeien en met behulp van crowdfunding is de brouwerij enorm uitgebreid. De brouwerij is gevestigd in de voormalige keuken op het GGZ-terrein in Heiloo.

Na drie jaar brouwen besloten de 4 broers dat het tijd was voor de volgende stap; een eigen taproom! De visie van deze taproom is om elke klant de tijd van zijn leven te geven door de beste bieren te serveren die je maar bedenken. De lijst met bieren stopt niet bij ‘De Moersleutel’ bieren maar wordt aangevuld door andere brouwerijen van hoge kwaliteit. Op hun taplijst vind je altijd een goed gevarieerde lijst met diverse bieren: van sessions IPA’s, tot Barrel Aged Stouts, tot zure Ales en alles daartussenin. Ook biedt Moersleutel proeverijen aan. De locatie van deze taproom is slechts vijf minuten lopen van het treinstation van Alkmaar.

De Moersleutel Fizzy Fog kent o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Diverse hoppen
  • Gist

Smaak en kleur

  • Goudachtige en mistige kleur
  • Stevige witte schuimkraag
  • Hopsmaak sterk aanwezig
  • Citrus en dennen
  • Licht bittere maar zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Moersleutel Fizzy Fog wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De Moersleutel Fizzy Fog is een uitstekende begeleider van onder meer salades, vette vis en BBQ gerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

25 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

65 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Moersleutel Fizzy Fog krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 90 punten.

De Fizzy Fog is een New England IPA met een alcoholgehalte van ongeveer 6,5% . Dit bier wordt gebrouwen met diverse smaakvolle hoppen zoals Chinook, Sabro en Idaho-7. Het is een zeer smaakvol bier wat gedryhopped is en prima in balans, met subtiele aroma’s.

Bij het inschenken van deze IPA krijgen we een mooie gouden kleur te zien. Het bier zelf oogt wat mistig en de witte schuimkraag is erg stevig.  Het uiterlijk van het bier valt goed op en geeft het blik een natuurlijk uiterlijk. Bij de 1e slok is het een ware hop explosie waarbij citrus goed te waarnemen valt maar ook een dennen vleugje voorbij komt.  De afdronk van deze IPA is heerlijk bitter, maar ook erg zacht waardoor je met volle teugen geniet met elke slok.

Een heerlijke IPA die wij bij BesteBiertje.nl zeker aan jullie aanraden!

Recent Posts