Mikkeler – Weird Weather Non-Alcoholic Hazy IPA


Het Deense Mikkeller presenteert aan jullie de Weird Weather Non-Alcoholic Hazy IPA. Een fruitige en hoppige alcoholarme IPA van 0,3%. Dit bier kent een zeer verfrissend karakter en de hoppige smaken dansen op je gehemelte. Eigenlijk heb je niet door dat je een alcoholarm biertje drinkt. En dat is nu precies de bedoeling geweest van Mikkeller.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,30/5.00

Mikkeller is een Deense brouwerijhuurder en is gevestigd in Vesterbro, Kopenhagen. Thuisbrouwers Mikkel Borg Bjergsø en Kristian Klarup Keller experimenteerden eerst met bieren in hun eigen keuken. Anderhalf jaar later zag brouwerij Mikkeler het levenslicht. De naam is de combinatie van Mikkel en Keller.  In het jaar 2005 werd dan ook het eerste bier gebrouwen in de Deense microbrouwerij Ørbæk. De internationale doorbraak van de Deens brouwerij  kwam nadat hun bier ‘’Beer Geek Breakfast’’, een stout met toevoeging van onder andere koffiebonen, in 2006 op het internationaal bierforum Ratebeer goud scoorde. In het jaar 2007 verliet Kristian Klarup Keller de brouwerij zodat enkel Bjergsø de zaak verder zette. Heden dag exporteert brouwerij Mikkelaar naar ongeveer 40 landen.

Mikkeller brouwt bieren – met alle mogelijke stijlen en ingrediënten. Ze zien de ambachtelijke bierwereld als een universum waarvan de eindeloze mogelijkheden met het experimenteren met ingrediënten zoals hop, mout, vatrijping, spontane gisting, zoethout, koffie, passievrucht, kersen, chili, en chocolade. Maar daar stopt het niet voor het Deense Mikkeler. Ze exploiteren ook naar bars en restaurants over de gehele wereld, ze organiseren een internationaal gerenommeerd bierfestival en hebben zelfs een bierhardloopclub met 250 afdelingen wereldwijd. Last but not least is Mikkeller betrokken bij een groot aantal leuke projecten en samenwerkingen met getalenteerde, innovatieve mensen uit de wondere werelden van gastronomie en cultuur.

Ben je Games of Thrones fan? Mikkeler heeft een hele gave lijn bieren uitgebracht. Nieuwsgierig? Bekijk het via deze link.

De Mikkeler Weird Weather Non-Alcoholic Hazy IPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Roggemout
 • Havervlokken
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Verfrissende smaak
 • Aroma’s van citrus en tropisch fruit
 • Gelige kleur
 • Witte schuimkraag
 • Licht bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Mikkeler Weird Weather Non-Alcoholic Hazy IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6℃ en dit bier te schenken in een IPA of Shaker glas. De Weird Weather Non-Alcoholic Hazy IPA bevat veel smaak voor een alcoholarm bier. Bij dergelijke bieren en het smaakpalet in dit bier raden wij een lekker borrelplankje of gefrituurd eten bij dit bier aan.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Mikkeler Weird Weather Non-Alcoholic Hazy IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Dit bier is te omschrijven als een fruitige en hoppige alcoholarme IPA van 0,3%. Bij het inschenken van het bier zien we een gelig bier met een redelijke witte schuimkraag. In de geur komt de citrus en de hop duidelijk naar voren. Dit bier kent een zeer verfrissend karakter en de hoppige smaken dansen op je gehemelte. Eigenlijk heb je niet door dat je een alcoholarm biertje drinkt. En dat is nu precies de bedoeling geweest van Mikkeller.

Recent Posts