Magic Road – Enjoy the Silence


Genieten van het moment met deze Enjoy the Silence van Magic Road uit Polen. Dit bier is een West Coast IPA van 6% en wordt gebrouwen met Simcoe en Azacca hoppen. Dit bier heeft een aangename bitterheid, licht zoet en ietwat droog in de afdronk. De fruitige aroma’s zijn dan ook goed waar te nemen in deze West Coast IPA.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,55/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door de Poolse brouwerij Magic Road uit Warschau. Deze microbrouwerij is in 2021 opgericht door een drietal vrienden die hun hobby wilden omzetten naar iets professioneels.
Door het bezoeken van vele bierfestivals en het meedoen aan proeverijen en organiseren daarvan, hebben de brouwers al mooie ideeën en ervaring opgedaan. Het was dus voor hen tijd om dit om te zetten in een brouwerij!

Het debuut van deze brouwerij naderde al vrij snel na de oprichting. Magic Road voelt zich goed bij de IPA bierstijl en het eerste brouwsel was dan ook een fruitige, luchtige Double IPA die goed doordrinkbaar is. Met het gebruik van Citra, Azacca en El Doroda hop kwam daar het bier Magic Happens uit!

Dat ze kundig zijn met IPA bieren is dan ook goed te merken, want de magie van het brouwen hebben zij overgebracht in de Enjoy the Silence. Dit is hun eerste West Coast IPA.

De Magic Road Browar – Enjoy the Silence bevat de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Aroma’s van fruit
 • Licht bitter
 • Droge afdronk
 • Gouden kleur, ietwat troebel
 • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Magic Road Browar – Enjoy the Silence wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een IPA of Teku glas. De Enjoy the Silence is een uitstekende begeleider van frisse salades, streetfood of gerechten van de barbecue.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Magic Road Browar – Enjoy the Silence krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Dit bier is te omschrijven als een frisse, lichtzoete maar droge West Coast IPA. Dit bier wordt dus gebrouwen met Simcoe en Azacca hoppen die het bier een fruitige smaak geven. Met een alcoholpercentage van 6% is het een lekker en goed doordrinkbaar bier.

Bij het inschenken van dit bier zien we een troebelige gouden kleur met een mooie witte schuimkraag. De eyecatcher bij dit bier is dan toch wel het design van het blik. Een ware kleur en smaakexplosie wordt nagebootst.

Geniet van dit bier in stilte!

Recent Posts