Lowlander – Cool Earth Lager


De Lowlander Cool Earth Lager is een frisse Lager die een natuurlijke smaak kent van citrus en citroengras. Het is knapperig, pittig en verfrissend en het helpt klimaatverandering tegen te gaan. Daar staat deze Cool Earth Lager voor. De liefde voor plantaardige producten en de natuur zit diep bij het Amsterdamse Lowlander. Ze hebben een Lager gemaakt die niet alleen van nature lekker is, maar ook van nature beter, en een impact heeft om de aarde groen en koel te houden. Daarnaast is dit bier ook glutenvrij.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,11/5.00

Geïnspireerd op de Nederlandse ontdekkingsreizen naar verre oorden, brouwt het Amsterdamse Lowlander botanical beers unieke bieren met botanicals, vol smaak en karakter.

Lowlander Beer is een Amsterdamse bierbrouwerij die sinds 2015 terugreist naar de Nederlandse oorsprong van brouwen en distilleren. De brouwers combineren bier namelijk met botanicals om hun brouwsels extra smaak te geven. Het gruit, zoals de vaak geheime kruidenmix genoemd werd, is in de huidige brouwerijen veelal verdrongen door hop. Lowlander Beer raakte hierdoor geïnspireerd om op de oorspronkelijke manier bier te gaan maken.

Vanuit hun ervaring bij zowel brouwerijen als gin- en jeneverdistilleerderijen in het buitenland experimenteerden de brouwers met verschillende botanicals voor in hun bier. Deze expeditie brengt hen bij Jacob Hooy voor de beste kwaliteit smaakmakers. In 1743 opende Hooy een kruidenkraam op de Amsterdamse Nieuwmarkt; de historische kruidenier is meer dan drie eeuwen later nog altijd dè specialist in de kruiden en specerijen. En zo ontstonden er diverse smaak sensaties!

De inspiratie van de Lowlander Cool Earth Lager is gebaseerd op de huidige klimaatverandering. Lowlander is  op een missie om hun Cool Earth Lager gesubsidieerd te krijgen voor de strijd tegen klimaatverandering. Bij elk blikje dat je drinkt, voegt Lowlander een plant toe aan de zeegrasweide. En dat is ongelooflijk belangrijk, want zeegras legt 35 keer sneller zuurstof vast dan een tropisch regenwoud. Wie wist dat het bestrijden van klimaatverandering zo lekker en gemakkelijk kon zijn. Drink er dan ook gerust op los met deze Cool Earth Lager (wel beetje met mate hé).

De Lowlander Cool Earth Lager bevat de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Citroengras
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Gouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van citrus en citroengras
  • Licht bittere maar droge afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Lowlander Cool Earth Lager wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een normaal of tulp glas. De Lowlander Cool Earth Lager is een uitstekende begeleider van onder meer levendige groenten en fruit met groene smaak. Ook is dit bier geschikt bij gefrituurde en ietwat zoute gerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

 

0
Totale score (max 100)

De Lowlander Cool Earth Lager krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Dit bier is knapperig, pitten en verfrissend. Als we het bier inschenken heeft het een mooie gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur nemen we citrus en vooral citroengras waar. In de smaak komt dit citrus en vooral citroengras ook terug waarbij ook een hopbittertje aanwezig is. De afdronk is licht droog, maar aangenaam.

Steun het klimaat bij het drinken van dit biertje. Cheers!

Recent Posts