Lowlander 0,3% I.P.A.


De Lowlander 0.3% I.P.A. is een alcoholarme IPA die een natuurlijke smaak kent van sinaasappelschillen en mango. Door deze smaak combinatie heeft het bier een tropisch karakter die ook nog eens wordt aangevuld met een vleugje kardemom. Het bier heeft een lichte kleur met een witte schuimkraag. De hop in dit alcoholvrije bier is in een goede balans met de tropische maken in het bier die volop aanwezig is. De nasmaak is licht bitter wat kenmerkend is voor een IPA.

Score BBS:      8,0/10

Untappd:            3,28/5.00

Geïnspireerd op de Nederlandse ontdekkingsreizen naar verre oorden, brouwt het Amsterdamse Lowlander botanical beers unieke bieren met botanicals, vol smaak en karakter.

Lowlander Beer is een Amsterdamse bierbrouwerij die sinds 2015 terugreist naar de Nederlandse oorsprong van brouwen en distilleren. De brouwers combineren bier namelijk met botanicals om hun brouwsels extra smaak te geven. Het gruit, zoals de vaak geheime kruidenmix genoemd werd, is in de huidige brouwerijen veelal verdrongen door hop. Lowlander Beer raakte hierdoor geïnspireerd om op de oorspronkelijke manier bier te gaan maken.

Vanuit hun ervaring bij zowel brouwerijen als gin- en jeneverdistilleerderijen in het buitenland experimenteerden de brouwers met verschillende botanicals voor in hun bier. Deze expeditie brengt hen bij Jacob Hooy voor de beste kwaliteit smaakmakers. In 1743 opende Hooy een kruidenkraam op de Amsterdamse Nieuwmarkt; de historische kruidenier is meer dan drie eeuwen later nog altijd dè specialist in de kruiden en specerijen. En zo ontstonden er diverse smaak sensaties!

De inspiratie van de Lowlander 0.3% I.P.A. is gebaseerd op de reizen naar Sri Lanka, de thuisbasis van de heerlijke mango om van te watertanden. De makers van dit bier stuitten op een inspirerend project van een lokale liefdadigheidsinstelling die Sri Lankaanse wilde olifanten helpt in harmonie met boeren te leven door sinaasappelbomen te planten om gewassen te beschermen tegen overvallen. Het volgende citaat hierover lezen we ook op het etiket:

‘’ Olifanten vergeten nooit..

In Sri Lanka weten ze dat het moeilijk is om een olifant van, nou ja, van wat dan ook te weerhouden. Tenzij je een geurige sinaasappel bent.. Zie je, boeren ontdekten daar dat de inheemse olifanten echt niet van citrus houden. Dus planten ze nu sinaasappelbomen om hun kostbare gewassen te beschermen tegen nieuwsgierige stammen. We brouwen onze alcoholvrije IPA met exotische mango, kardemom en sinaasappelschil, waardoor het tropisch, sappig en gegarandeerd olifant proof is! ‘’

De Lowlander 0.3% I.P.A. bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwe
 • Sinaasappelschil
 • Mango
 • Kardemom
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Verfrissende en tropische smaak
 • Lichte kleur
 • Witte schuimkraag
 • Aroma’s van sinaasappelschil en mango
 • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Lowlander 0.3% I.P.A. wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas.  De Lowlander 0.3% I.P.A. is een uitstekende begeleider van onder meer visgerechten, frisse salades of zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten    

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Lowlander 0.3% I.P.A. krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. Dit bier heeft een tropische en verfrissende smaak. Deze alcoholarme IPA is een zeer doordrinkbaar bier met een heerlijke twist van sinaasappelschil en mango erin. De kardemom in het bier zorgt ervoor dat het bier helemaal in balans is. Bij het inschenken van het bier zien we een lichte kleur met een stevige witte schuimkraag. Bij de afdronk heb je niet het idee dat je een alcoholarm bier. De bitterheid van een IPA komt daarin lekker terug.

Recent Posts