Lowlander 0.0%


De Lowlander 0.0 % Wit is een alcoholvrij bier die een natuurlijke smaak kent van citroenschillen en sinaasappel. Het bier heeft een lichte kleur met een stevige witte schuimkraag. De hop in dit alcoholvrije bier is in een goede balans met de citrus in het bier die volop aanwezig is.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            2,91/5.00

Geïnspireerd op de Nederlandse ontdekkingsreizen naar verre oorden, brouwt het Amsterdamse Lowlander botanical beers unieke bieren met botanicals, vol smaak en karakter.

Lowlander Beer is een Amsterdamse bierbrouwerij die sinds 2015 terugreist naar de Nederlandse oorsprong van brouwen en distilleren. De brouwers combineren bier namelijk met botanicals om hun brouwsels extra smaak te geven. Het gruit, zoals de vaak geheime kruidenmix genoemd werd, is in de huidige brouwerijen veelal verdrongen door hop. Lowlander Beer raakte hierdoor geïnspireerd om op de oorspronkelijke manier bier te gaan maken.

Vanuit hun ervaring bij zowel brouwerijen als gin- en jeneverdistilleerderijen in het buitenland experimenteerden de brouwers met verschillende botanicals voor in hun bier. Deze expeditie brengt hen bij Jacob Hooy voor de beste kwaliteit smaakmakers. In 1743 opende Hooy een kruidenkraam op de Amsterdamse Nieuwmarkt; de historische kruidenier is meer dan drie eeuwen later nog altijd dè specialist in de kruiden en specerijen. En zo ontstonden er diverse smaak sensaties!

De inspiratie van de Lowlander 0.0%  is gebaseerd op de verhalen over de Engelse koning James de eerste. Het volgende citaat hierover lezen we ook op het etiket:

‘’ Drebbel’s duikboot

Toen de Nederlandse uitvinder Drebbel, koning James de Eerste meenam naar de Theems in de allereerste onderzeeër, wist hij niet dat hij ons zou inspireren met zijn onwaarschijnlijke prestaties. Ons 0,00% witbier getuigt van deze vindingrijkheid, een alcoholvrij bier dat goed smaakt en goed gebruikt met een sinaasappel- en citroenoverschot van bars en restaurants. Duik er maar eens in!’’

De Lowlander 0.0% bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Sinaasappel
 • Citroen
 • Hop

Smaak en kleur

 • Verfrissende en fruitige smaak
 • Lichte kleur
 • Witte schuimkraag
 • Aroma’s van diverse citrus waaronder sinaasappel en citroen
 • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Lowlander 0.0% Wit wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De Lowlander 0.0% Wit is een uitstekende begeleider van onder meer visgerechten of frisse salades.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Lowlander 0.0% Wit krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. Dit bier heeft een zeer  verfrissende smaak met een hoog citrus gehalte. Ondanks het hoge citrus gehalte is het een zeer doordrinkbaar alcoholvrij bier. De sinaasappel en de citroen zijn dan ook goed te proeven in dit bier. Bij het inschenken van het bier zien we een lichte kleur met een stevige witte schuimkraag. Bij de afdronk heb je niet het idee dat je een alcoholvrij bier. En dat maakt dit bier zo bijzonder en lekker. Gek genoeg dat het bier ook een beetje denken aan de frisdrank Spa Cactus.

Recent Posts