König Ludwig Weissbier Hell


De König Ludwig Weissbier Hell van de gelijknamige Duitse brouwerij is een heerlijke klassieke Weizen. Deze Weizen is verfrissend en absoluut dorstlessend en bevat 5,5% alcohol. Het bier is te kenmerken als licht zoet maar zacht van smaak.  Een bier met een  knipoog naar het verleden aangezien de eerste brouwerij namelijk in het jaar 1260 geopend werd door de Duitse Hertog Ludwig van de stad München.

Score BBS:      8,0/10

Untappd:            3,58/5.00

De Duitse brouwerij König Ludwig Schlossbrauerei Kaltenberg uit Fürstenfeldbruck zet de 800-jarige brouwtraditie van het Huis Wittelsbach zo goed mogelijk voort. Hun slogan, “Bier von königlicher Hoheit”, of “Bier van koninklijke hoogheid”, verwijst naar het erfgoed van de brouwerij dat teruggaat tot het koninkrijk Beieren, dat lang geassocieerd werd met bier en brouwen. Dat de 800 jarige brouwtraditie zich zo goed mogelijk voortzet is met name te danken aan de initiatieven van S.K.H. Prinz Luitpold uit Beieren, die in de jaren zeventig een modern bedrijf begon te ontwikkelen vanuit de kleine brouwerij in kasteel Kaltenberg (40 kilometer ten westen van München).

In de afgelopen vier decennia heeft König Ludwig Schlossbrauerei Kaltenberg een mooi succesverhaal geschreven. De König Ludwig Dunkel werd opgevolgd door de König Ludwig Weissbier, die al snel veel fans verwierf en de brouwerij vergrootte zijn populariteit met het donkere, lichte en alcoholvrije witte bier. Om nog maar te zwijgen van König Ludwig Hell en de bierspecialiteiten die buiten Duitsland een begrip zijn geworden onder de naam “Kaltenberg”. Sinds de oprichting van de brouwerij staat de brouwerij synoniem voor de hoogste kwaliteit en zet ze zich altijd in voor het beste.

De König Ludwig Weissbier Hell kent o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Goudgelige kleur
  • Stevige witte schuimkraag
  • Verfrissend
  • Fruitige aroma’s
  • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de König Ludwig Weissbier Hell wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een Weizen glas.  De König Ludwig Weissbier een uitstekende begeleider van onder salades, visgerechten, vleesgerechten en een stevig borrelplankje. Geniet met dit bier op het terras of lekker in je eigen tuin.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De König Ludwig Weissbier Hell krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Bij het inschenken van deze Weizen krijgen we een goudgelige kleur te zien die wordt afgerond met een stevige en romige witte schuimkraag. Het uiterlijk van het bier past helemaal wat je bij een Weizen mag verwachten. Klassiek Duits en de naam maakt het bier al koninklijk.

Bij de 1e slok van deze Weizen geniet je van een frisse smaak waarbij de fruitige aroma’s goed naar voren komen. Tonen van banaan en citrus maken het ook tot een zacht biertje. Deze Weizen is een lekker doordrinkbaar bier en is op z’n lekkerst als die rond 6 graden wordt geserveerd. Heerlijk voor op het terras of lekker in de zon in je eigen tuin.

Recent Posts