Kona Big Wave Golden Ale


De Kona Big Wave Golden Ale is een Hawaiiaanse Golden Ale van ongeveer 4,4% procent alcohol. Met een tropisch hoparoma en smaken is het een soepel, doordrinkbaar en uiterst verfrissend blond bier. Door het gebruik van karamelmout heeft het bier een mooie gouden kleur.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,52/5.00

De Big Wave Golden Ale wordt gebrouwen door de Amerikaanse brouwerij Kona Brewing Company en gevestigd in Kailua-Kona (Hawaï).

In 1994 is deze brouwerij door vader Cameron Healy en zoon Spoon Khalsa opgericht. Het team wilde de geest, cultuur en schoonheid van het eiland Hawaii vereeuwigen in ambachtelijk en lokaal gebrouwen speciaalbieren.  De bijzondere bieren van deze Hawaiiaanse brouwere met eilandse smaken en vormgeving maken er een heerlijke tropische vibe van.

De Big Wave Golden Ale heeft dan ook een typische Hawaiiaanse boodschap:

‘’De golven op Hawaï zijn legendarisch. In de wintermaanden zien de noord- en westkust van het eiland grote golven die vaak oplopen tot 12 meter, met enorme krullen wit water die van de kust afbreken. Dit is slechts één van de redenen waarom surfers, bodyboarders, peddelaars en degenen onder ons die gewoon vanaf het strand willen kijken, deze pelgrimstocht maken’’

De Kona Big Wave Golden Ale bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop (Galaxy en Citra)
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse en tropische smaak
  • Lichtgouden tot amberkleurige kleur
  • Hoppige smaak
  • Stevige en witte schuimkraag
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Kona Big Wave Golden Ale wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 4-6 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Kona Big Wave Golden Ale is een uitstekende keuze als begeleider van salades, kip en gevogelte en BBQ-gerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Kona Big Wave Golden Ale krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Big Wave is een golden ale met een lichtere body en een tropisch hoparoma en smaak. Dit proeven dan ook direct bij de 1e slok. Het is een fijn en zacht, gemakkelijk drinkbaar blond bier. Door een goede mix van het koolzuur gehalte tinteld het bier lekker na. Het gebruik van karamelmout draagt ​​bij aan de gouden kleur van dit bier, en de speciale hopmix zorgt voor een heldere en blussende afdronk.

Het design van het bier en het verhaal erachter is orgineel en past helemaal bij de Hawaiiaanse cultuur. Ooit op huwelijksreis naar Hawaï? Vergeet dan niet de Kona Brewing Company te bezoeken!

Aloha!

Recent Posts